Διευθυντής πνευμονολογικής «Ευαγγελισμού»: Αγγίζουμε την πληρότητα σε ΜΕΘ

Διευθυντής πνευμονολογικής «Ευαγγελισμού»: Αγγίζουμε την πληρότητα σε ΜΕΘ

Την πληρότητα σε ΜΕΘ αγγίζει το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής.

Την κατάσταση που επικρατεί στον Ευαγγελισμό περιέγραψε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος. Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι έχουν δοθεί μέχρι στιγμής 84 κρεβάτια για κοινή νοσηλεία covid και 32 κρεβάτια ΜΕΘ – covid.

«Αυτή την στιγμή υπάρχει μια πληρότητα στα κρεβάτια που έχουμε δώσει και ίσως τις επόμενες ημέρες να αναγκαστούμε να ανοίξουμε επιπλέον 50 κρεβάτια για απλή νοσηλεία κορονοϊού και αντίστοιχα κρεβάτια ΜΕΘ», ήταν τα λόγια του.

«Χάνουμε non covid κρεβάτια»

Ο κ. Μπουλμπασάκος ανέφερε ότι η διαδικασία είναι δύσκολη καθώς τα κρεβάτια που δίνονται για covid νοσηλεία, δεν θα είναι διαθέσιμα για τα non covid περιστατικά και αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει αλλάξει δραματικά την πανδημία. «Αναγκαζόμαστε να ξαναθυμηθούμε σκηνές που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», υπογράμμισε.

Ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύονται

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του υποστήριξε ότι αυτοί που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό είναι κατά 90% ανεμβολίαστοι. «Αυτή την στιγμή έχουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων. Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονται οι παραγωγικές ηλικίες και έχουμε περάσει και σε μεγαλύτερες ηλικίες, 60 ετών και άνω.

Αυτό που έγινε είναι ότι οι νεαροί έφεραν τον ιό μέσα στα σπίτια και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί αυτές οι ηλικίες έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ