Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας

Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και απόπειρα βιασμού.

Ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει αρχίσει η κατάθεση της πρώτης μηνύτριας χωρίς την παρουσία κοινού μετά από αίτημα του νομικού της εκπροσώπου στο δικαστήριο το οποίο και έγινε ομόφωνα αποδεκτό. 

Η γυναίκα κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη πως την βίασε δύο φορές το 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγέλλουσα περιέγραψε στο δικαστήριο όσο είχε αναφέρει και στη μήνυσή της, εξηγώντας πως τον Σεπτέµβριο του 2008 της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελµατικό ραντεβού.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, ο ηθοποιός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προβεί και πάλι σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Η γυναίκα είχε περιγράψει ότι το Σεπτέμβριο του 2008, στο θέατρο, ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. 

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ήταν παρών και ο κατηγορούμενος ο οποίος μεταφέρθηκε στη δικαστική αίθουσα μέσω του κυλικείου που βρίσκεται στο ισόγειο του Πρωτοδικείου, διαδρομή που δεν έχει ακολουθηθεί ποτέ για άλλο κρατούμενο. 

Ο ηθοποιός κάθισε στο σημείο που του υποδείχθηκε και παρακολουθούσε την διαδικασία αμίλητος, ενώ μόλις κλήθηκε να σηκωθεί στο βήμα για να δώσει τα στοιχεία του, η φωνή έβγαινε με κόπο από το στόμα του. Σε αντίθεση βέβαια με αυτήν την εικόνα εντός της δικαστικής αίθουσας, ο κατηγορούμενος αποχώρησε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, συνοδεία των αστυνομικών, τρέχοντας. 

Στη δεύτερη συνεδρίαση της δίκης βρέθηκαν και πάλι στο δικαστήριο οι ηθοποιοί Εβελίνα Παπούλια, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Σπύρος Μπιμπίλας. Το παρών έδωσαν και η σύζυγος και ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ