Δίκη για το Μάτι – Πραγματογνώμονας Λιότσιος: «Τα εναέρια μέσα δεν επιχείρησαν καν να πετάξουν»

Δίκη για το Μάτι – Πραγματογνώμονας Λιότσιος: «Τα εναέρια μέσα δεν επιχείρησαν καν να πετάξουν»

«Δεν επιχείρησαν καν να πετάξουν τα εναέρια μέσα» κατέθεσε σήμερα ο δικαστικός πραγματογνώμονας στη δίκη για το Μάτι.

Ειδικότερα, ο επιπυραγός Δημήτρης Λιότσιος για 10η ημέρα βρίσκεται στο βήμα του μάρτυρα ως ο δικαστικός πραγματογνώμονας, ο οποίος ερεύνησε τις συνθήκες που μετέβαλαν σε τραγωδία με 104 νεκρούς την πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Ο επιπυραγός Δημήτρης Λιότσιος, που δέχεται ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, αναφέρθηκε και σήμερα στην εικόνα χάους και αλαλούμ που διαπίστωσε ότι υπήρχε ως προς τα εναέρια μέσα. Ο μάρτυρας είπε πως, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε, τις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς υπήρχαν διαθέσιμα 13 εναέρια μέσα και αυτό ήταν σε γνώση του ΕΣΚΕ.

Η συνήγορος υπεράσπισης του τότε αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Τερζούδη επισήμανε στον μάρτυρα ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ καταθέσεων πιλότων εναέριων μέσων και των καταγραφών στο χειρόγραφο ημερολόγιο του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπυρόσβεσης. Του είπε επίσης πως σε καταθέσεις τους στον ανακριτή πιλότοι δήλωσαν πως αν πετούσαν την ημέρα εκείνη, λόγω των καιρικών συνθηκών πιθανότατα θα είχε συμβεί ατύχημα.

«Μα μόνο με λιακάδα, δηλαδή, μπορούν να πετούν τα συγκεκριμένα ελικόπτερα; Έγινε προσπάθεια να απογειωθούν και δήλωσαν αδυναμία; Τώρα τι μπορώ να πω εγώ υποθετικά;», απάντησε ο μάρτυρας, ο οποίος επανέλαβε πως θα μπορούσαν να πετάξουν συγκεκριμένα εναέρια μέσα και ότι δεν προέκυψε πως επιχείρησαν και δεν τα κατάφεραν.

Ο μάρτυρας είπε, για ακόμα μία φορά, πως από νωρίς υπήρχε εικόνα της κατάστασης. Επικαλέστηκε μάλιστα ο κ. Λιότσιος μια φωτογραφία που είχε ανέβει στις 17:03 σε λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορούμενου πρώην επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο ΕΣΚΕ. «Εκείνη την ώρα ήταν όλοι συγκεντρωμένοι και οι πληροφορίες ήταν σε γνώση όλων», επισήμανε ο επιπυραγός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ