Δίκη ντράμερ: Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών και παραγραφής εισηγείται η εισαγγελέας -«Οι γονείς με ξεπέρασαν»

Δίκη ντράμερ: Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών και παραγραφής εισηγείται η εισαγγελέας -«Οι γονείς με ξεπέρασαν»

Τον δρόμο προς την απαλλαγή από τις κατηγορίες για ασέλγειες σε βάρος τεσσάρων κοριτσιών έδειξε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργο Γιαννόπουλο.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κηρυχθεί αθώος για δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις, εκφράζοντας την άποψη ότι από την ακροαματική διαδικασία έχουν εγερθεί αμφιβολίες, ενώ για τις άλλες δύο καταγγελίες γυναικών ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο, η εισαγγελέας πρότεινε μεν την ενοχή του για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, όμως αυτές, όπως είπε, έχουν παραγραφεί.

Εισαγγελέας για τον ντράμερ: «Δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες»

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της τόνισε: «Μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις. Όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις».

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στους γονείς των κοριτσιών σημειώνοντας: «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα».

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS