Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Μάχη μέχρι εσχάτων για την αθώωσή του ανήγγειλε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Μάχη μέχρι εσχάτων για την αθώωσή του ανήγγειλε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Αποφασισμένη να «καθαρίσει» το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη είναι η ομάδα των δικηγόρων του.

Μπορεί η ενοχή του για τις δύο απόπειρες βιασμού και η αθώωσή του για την κατηγορία του βιασμού να οδήγησαν σε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για κάθειρξη οκτώ χρόνων, από τους οποίους, όμως, δεν είναι αναγκασμένος να εκτίνει διάστημα μέσα στη φυλακή, όμως με δηλώσεις του στο MEGA ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε ότι εκείνος και οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης θα δώσουν μάχη στο εφετείο για να πετύχουν την πλήρη αθώωσή του.

Ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε για την υπόθεση: «Μετά την πρόταση της εισαγγελέως πιστεύαμε ότι οι τακτικοί δικαστές θα ακολουθούσαν την πρότασή της, ότι δηλαδή θα ήταν αθωωτική απόφαση για τους δύο τετελεσμένους βιασμούς και απόφαση ενοχής για τις απόπειρες βιασμού. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν ότι οι ένορκοι θα συντάσσονταν με την πλευρά των τακτικών δικαστών, που επί 10 μήνες αποδόμησαν τις δύο απόπειρες. Προς έκπληξη μας, ένορκοι που έκαναν ερωτήσεις που κονιορτοποιούσαν την αξιοπιστία των καταγγελλουσών, ξαφνικά είδαμε να τάσσονται με την πλειοψηφία και τους τακτικούς δικαστές, αναφορικά με τις απόπειρες».

«Ήταν μια ζυγισμένη απόφαση, γιατί και οι δύο πλευρές είμαστε και ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι. Είχαμε μία πρόεδρο η οποία ήταν εξαιρετική, παρ' όλο που ήταν για πρώτη φορά πρόεδρος στο Μικτό Ορκωτό. Πήρε πρωτοβουλίες και κάλεσε μάρτυρες που συνέβαλαν στην αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη, κάτι που η ανακρίτρια δεν έκανε. Δεν έχουμε παράπονο με τη διαδικασία ακόμα και εάν η απόφαση δε μας ευχαριστεί. Θα δώσουμε μάχη στο Εφετείο για την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός κρατάει την πικρία για τις αποφάσεις, αλλά του έφυγε ένα βάρος για την αθώωσή του στις κατηγορίες», συνέχισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Το 99% των αποφάσεων των δικαστηρίων είναι λόγω αμφιβολιών. Ο κ. Φιλιππίδης έχει αθωωθεί για τους βιασμούς και δεν μπορεί να αρθεί αυτή η απόφαση δεν μπορεί να γίνει έφεση. Ο κ. Φιλιππίδης θα προχωρήσει αγωγές, καθώς τον αποκαλούν ακόμα, βιαστή. Δικαιώθηκε από τη δικαιοσύνη, τι άλλο να κάνει;», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ