Δίκη Πισπιρίγκου - Κατάθεση παιδιάτρου: Η μητέρα μας είπε πως κάτι γίνεται με το οξύμετρο της Τζωρτζίνας - Το παιδί ήταν άπνοο

Δίκη Πισπιρίγκου - Κατάθεση παιδιάτρου: Η μητέρα μας είπε πως κάτι γίνεται με το οξύμετρο της Τζωρτζίνας - Το παιδί ήταν άπνοο

Δεύτερη παιδίατρος επιβεβαιώνει στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πως η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε στο γραφείο των ιατρών και τους είπε μόνο για το οξύμετρο, ενώ η μικρή Τζωρτζίνα ήταν άπνοη και είχε υποστεί ανακοπή.

«Δεν απασχόλησε κάτι στην εφημερία. Μέχρι που το απόγευμα, ήρθε η μαμά και χτύπησε την πόρτα. Ήμουν με τις Δημητρόπουλου και Στογιαννίδου. Εγώ της άνοιξα την πόρτα. Είπε πως κάτι γίνεται με το οξύμετρο και δεν δείχνει κάποια ένδειξη και πήγα με την κ. Δημητρόπουλου. Έξω από το δωμάτιο είδαμε την νοσηλεύτρια κ. Πετσάβα και μας φώναζε «ελάτε γρήγορα το παιδί δεν ανταποκρίνεται». Ήταν άσφυγμο και άπνοο το παιδί. Ξεκινήσαμε ανάνηψη αμέσως», τόνισε η μάρτυρας Αγλαΐα Καρκανιά, καταθέτοντας στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Την Κυριακή όταν μπήκατε στο θάλαμο, το παιδί σε τι θέση ήταν;

Μάρτυρας: Το παιδί ήταν στη μέση του κρεβατιού και φαινόταν σαν να έχει κυλήσει, επειδή το κρεβάτι ήταν σε πιο καθιστή θέση.

Πρόεδρος: Θυμάστε που ήταν το ρινικό οξυγόνο;

Μάρτυρας: Θυμάμαι να το ψάχνω με την κυρία Δημητρόπουλου. Ήταν στο κεφάλι του παιδιού, αλλά όχι τοποθετημένο στη μύτη όπως έπρεπε.

Εισαγγελέας: Η μητέρα είχε καταλάβει ότι το παιδί ήταν χωρίς πνοή;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Μας έκανε εντύπωση. Είπε απλώς για το οξύμετρο ότι δεν λειτουργεί καλά. Συνήθως όταν βλέπεις το παιδί σου έτσι, το ταρακουνάς να δεις αν ανταποκρίνεται. Δεν ξέρω τι έκανε. Μου έκανε εντύπωση, όπως σας είπα, το πώς ήρθε.

Η ειδικευόμενη παιδίατρος που είχε εξετάσει τη Τζωρτζίνα, την ημέρα της εισαγωγής της, είπε πως το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του.

«Εξέτασα το παιδί πρώτη φορά την Πέμπτη πριν τη διακομιδή στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέα για να κάνει μαγνητική. Το είδα ξανά την Παρασκευή, περάσαμε επίσκεψη, το είδαμε καλά και αποφασίστηκε να δοθεί εξιτήριο. Αφού αποφασίστηκε αυτό, η μητέρα έπειτα από λίγο είπε ότι έκανε εμετό. Ήρθε και η επιμελήτρια μας και η διευθύντρια της κλινικής και αποφασίστηκε να διακοπεί η σίτιση και να μπει όρος», κατέθεσε η μάρτυρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ