Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κόλαφος ο εισαγγελέας για τον 39χρονο -«Να κριθεί ένοχος για βιασμό κατ' εξακολούθηση»

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κόλαφος ο εισαγγελέας για τον 39χρονο -«Να κριθεί ένοχος για βιασμό κατ' εξακολούθηση»

Την ενοχή του προπονητή ιστιοπλοΐας για το βιασμό κατ' εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας πρότεινε προς το μικτό ορκωτό δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο κατηγορούμενος εξανάγκαζε το κορίτσι σε ερωτικές- σεξουαλικές πράξεις, χωρίς να υπάρχει καμία συναίνεση από πλευράς της αθλήτριας.

«Την εξανάγκαζε, την άφηνε άγαλμα, παγωμένη και αποσβολωμένη», είπε ο εισαγγελέας ζητώντας το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Ζήτησε όμως την απαλλαγή από το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας πράξης σε βάρος ανηλίκου λόγω απορρόφησης του αδικήματος από εκείνο της κατάχρησης ακόμα κι αν είναι ομολογημένο.

Ξέσπασαν σε κλάματα οι γονείς της αθλήτριας ιστιοπλοΐας

Όταν ολοκληρώθηκε η εισαγγελική αγόρευση, οι γονείς της αθλήτριας και η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου ξέσπασαν σε κλάματα. Η αθλήτρια δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα και πληροφορήθηκε το δια ταύτα της εισαγγελικής πρότασης από τους οικείους της φανερά ικανοποιημένη.

Ο εισαγγελέας ξεκίνησε να αναφέρεται στα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

«Η καταγγέλλουσα είναι κάτοικος Ωρωπού. Το 2009 είναι 10 ετών. Έχει γεννηθεί τον Μάιο του 1999.Τον Σεπτέμβριο 2009 προσλαμβάνεται ο προπονητής. Περνούσε πολλές ώρες μαζί τους.

Όλα τα παιδιά τον υπάκουαν, «τον είχαμε σαν προστάτη μας» είπαν μάρτυρες εδώ. Η καταγγέλλουσα τότε πήγαινε Έ Δημοτικού», επεσήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός και συνέχισε την αγόρευσή του αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο ο κατηγορούμενος προσέγγισε το κορίτσι και την οικογένειά του.

«Ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την «ξεκλειδώσει», έθεσε σε εφαρμογή το εγκληματικό του σχέδιο καταχρώμενος την εμπιστοσύνη των γονέων της.

«Τι ωραίο κορμάκι», «σωματάκι», «μωρό μου», της έλεγε. Επιμελώς επιχείρησε να χτίσει σχέσεις και να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των γονέων. Έφτασε να έχει σχέσεις περισσότερο και από φιλία με τους γονείς της καταγγέλλουσας. «Ξημεροβραδιαζόταν» στο κατάστημα που είχαν, έτρωγε, κοιμόταν, πηγαινοέφερνε την καταγγέλλουσα.

Ήταν ο «πατέρας» και η «αδελφή» του οι γονείς της καταγγέλλουσας, όπως είπε ο κατηγορούμενος», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Ο κ.Μαστραντωνάκης συνέχισε επισημαίνοντας συγκεκριμένα περιστατικά που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας. Το πρώτο ήταν όταν η αθλήτρια ήταν 11 ετών.

«Προέκυψε ότι ενώ υπήρχαν αυτές οι λεκτικές διατυπώσεις το καλοκαίρι του 2010 στο Γαλαξίδι με το πρόσχημα ότι κάτι ήθελε να πει στην καταγγέλλουσα την τράβηξε στο διάδρομο του ξενοδοχείου και τη φίλησε στο στόμα. Τότε μόλις είχε τελειώσει την Ε’ Δημοτικού.

Το ίδιο βράδυ με τρόπο που δεν προσδιορίστηκε επ’ ακριβώς, εισήλθε στο δωμάτιο και εκμεταλλευόμενος το σκότος ανέβηκε πάνω της και ανάγκασε την καταγγέλλουσα πιέζοντας το στόμα της να εισχωρήσει τη γλώσσα του στο στόμα της.

Η καταγγέλλουσα αντιστάθηκε και εκείνος αποχώρησε χωρίς κάποια από τις συναθλήτριές της να αντιληφθεί το περιστατικό.»

Ο εισαγγελέας συνέχισε μιλώντας για το βιασμό που καταγγέλλει η αθλήτρια ότι υπέστη ένα χρόνο μετά.

«Αυτός μετά συνέχισε μέχρι το 2011 με λεκτικές κολακευτικές εκφράσεις, θωπείες, εισχώρηση δακτύλων στον κόλπο, αυτοϊκανοποίηση παρουσία της ιδίας. Και παρότι αντιλαμβανόταν τις παράνομες πράξεις συνέχιζε να έχει σχέσεις με τους γονείς της, γνωρίζοντας την ηλικία της.

Αυτά συνέβαιναν όποτε έβρισκε την ευκαιρία. Αποδείχθηκε ότι το καλοκαίρι του 2011 σε αγώνες στο Γαλαξίδι ο κατηγορούμενος προχωρώντας στο σχέδιο εισήλθε με τρόπο αδιευκρίνιστο και με τη βία την κατέβασε από το ξενοδοχείο και την τράβηξε στο αυτοκίνητο, της κατέβασε τα ρούχα και χωρίς τη συναίνεσή της ήλθε σε συνουσία.

«Προσπάθησα να τον σπρώξω, μου κρατούσε τα μπράτσα, πονούσα πάρα πολύ. Θυμάμαι μόνο ότι η ζώνη του κοπανούσε στο κάθισμα του αυτοκινήτου», κατέθεσε εδώ η καταγγέλλουσα. Στο ίδιο ξενοδοχείο και συνέβη και δεύτερο περιστατικό. Χωρίς τη θέλησή της την οδήγησε στο μπάνιο και χωρίς τη συναίνεσή της ήρθε σε συνουσία», τόνισε ο εισαγγελέας.

Στη συνέχεια ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε στο τι ακολούθησε μέχρι το κορίτσι να γίνει 14αρων ετών.

«Αυτό γινόταν έως το φθινόπωρο του 2013.Πού γίνονταν; Στα αποδυτήρια, στον όμιλο, στα σκάφη. Η τελευταία φορά ήταν όταν βρισκόταν στο λιμάνι του Ωρωπού και η κοπέλα περίμενε τον φίλο της. Την άρπαξε, την τράβηξε στα αποδυτήρια και χωρίς να υπολογίσει τα κλάματα έπραξε ό,τι έπραττε τις προηγούμενες φορές. Τότε 14ετών βρήκε τη δύναμη να γνωστοποιήσει τι συνέβαινε στους γονείς της. Ύστερα από 7 χρόνια βρήκε τη δύναμη να το καταγγείλει στις αρχές.»

Ο εισαγγελέας μίλησε για μια υποδειγματική διαδικασία δεν πρέπει να σκιάζεται από αναφορές περί «φθόνου και ζήλειας» και «σκοπιμοτήτων» στα εσωτερικά της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

«Όσες φορές και να επανέλαβε τα καταγγελλόμενα η αθλήτρια μίλησε για ίδια πραγματικά περιστατικά χωρίς να πέσει σε αντίφαση. Δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας αλλά πραγματικά περιστατικά», τόνισε ο κ.Μαστραντωνάκης αναφερόμενος στην αθλήτρια και συνέχισε:

Επί 3,5χρόνια γιατί δεν αντέδρασε; Γιατί ασκήθηκε σωματική βία τόσο στο αυτοκίνητο «ήταν μάταιο να κάνω οτιδήποτε, περίμενα να τελειώσει όλο αυτό», είπε στο δικαστήριο. Η μητέρα είδε τους μώλωπες. Δεν αντέδρασε λόγω της ψυχολογικής βίας. «Το κρατούσα κρυφό, λόγω φόβου, ντροπής, ενοχής. Μου έλεγε ότι είμαι η τελευταία, χρησιμοποιημένη, ότι θα σκοτωθεί, ότι θα σκοτώσει τους δικούς μου», μας είπε η αθλήτρια», τόνισε ο εισαγγελέας.

Αναφορικά με τις καταθέσεις μαρτύρων, ο κ. Μαστραντωνάκης ανέφερε:

«Προβληματιζόμουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Ουδεμία εκ των συναθλητριών πέραν του ότι υπήρχε προσκόλληση του παιδιού δεν ανέφερε τίποτε ερωτικό. Δεν είπαν για βιασμό γιατί δεν το είδαν. Το μόνο που είπαν είναι ότι ήταν κοντά στον προπονητή. Δεν μπορούσε να ξεκολλήσει εξ αιτίας της πίεσης που της ασκούσε, την είχε χειραγωγήσει».

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο εισαγγελέας σημείωσε: «Παρατηρούσα τις αντιδράσεις του όταν κατέθετε στο βήμα.

Είπε ότι η αθλήτρια του ήταν αδιάφορη, με πολλά κιλά, «προσκολλημένη στην ουρά μου». Αυτό άλλαξε όταν έχασε κιλά; Ένιωσε έλξη ως άνδρας, επειδή την είδε με μαγιό;

Είπε ότι από το 2012 η μητέρα της υφαίνοντας το σχέδιό της η 13χρονη και ο 30χρονος να παντρευτούν.

Απέδωσε στον παρορμητισμό του παιδιού το ότι ήθελε να συνευρίσκονται παντού.

Εισφέρω τις εξής απαντήσεις:

Υπάρχει σωρεία αντιφάσεων στην απολογία του σε σχέση με τα όσα έλεγε στην ανακρίτρια.

Μη επιβεβαίωση των καταθέσεων αθλητριών. Υπάρχουν αντιφάσεις με τους μάρτυρες υπεράσπισης.»

Κλείνοντας ο κ.Μαστραντωνάκης τόνισε: «Η αθλήτρια προχώρησε, διακρίθηκε και γνωστοποίησε στο πανελλήνιο τι έζησε. Όχι για πολιτικούς λόγους ούτε για να εξελιχθεί στην ομοσπονδία.

Κάλλιστα κάποιος μπορεί να ξεδιαλύνει τους προβληματισμούς εάν γυρίσει το χρόνο πίσω, όταν η καταγγέλλουσα ήταν ένα παιδί. Την εξανάγκαζε, την άφηνε άγαλμα παγωμένη και αποσβολωμένη».

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας και της υπεράσπισης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ