Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους δολοφόνους - Χειροκροτήματα στη δικαστική αίθουσα [Βίντεο]

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους δολοφόνους - Χειροκροτήματα στη δικαστική αίθουσα [Βίντεο]

«Έκρηξη» από τους γονείς της Ελένης και τους παρευρισκόμενους αφότου έλαβε τον λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Ροδίτη


Ομόφωνα επέβαλε το δικαστήριο ισόβια και 15 χρόνια σε κάθε έναν από τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη.

Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν την απόφαση οι παρευρισκόμενοι στη δικαστική αίθουσα, με την πρόεδρο να αναφωνεί: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δύο καταδικασθέντες.

Αμέσως μετά την απόφαση, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και των 15 ετών για τον ομαδικό βιασμό όπως και πρωτοδίκως.

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Ροδίτη κατηγορούμενου επί των ποινών. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του υποστήριξε πως ο τρόπος που έγινε το έγκλημα δεν ήταν καν αποτρόπαιο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη και άλλων συγγενών θυμάτων στυγερών εγκλημάτων που βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα.

«Είσαι υπερασπιστής του φονιά! Τι λες ρε; Ντροπή σου! Τα κ@@παιδα, τα τέρατα! Άκου, δεν ήταν αποτρόπαιο» ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας. Οι φωνές των ατόμων που αντέδρασαν, συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου, όταν εξήλθαν για να ηρεμήσουν.

Πρόεδρος: Έχουν και αυτοί έναν πόνο…
Συνήγορος: Και το σέβομαι όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς…

Ο 25χρονος με καταγωγή από τη Ρόδο και ο 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία αιτήθηκαν δια των συνηγόρων τους -κατά περίπτωση- την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της μετεφηβικής ηλικίας, της τέλεσης της πράξης υπό καθεστώς απειλής, της ειλικρινούς μετάνοιας, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της πράξης.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε στο δικαστήριο την απόρριψη του συνόλου των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι. «Η εγκληματική δραστηριότητα τους, δεν μπορεί να αποδοθεί σε μετεφηβική ανωριμότητα αλλά ήταν συνειδητή επιλογή στο πλαίσιο του εγκληματικού τους σχεδίου, προκειμένου να ικανοποιηθεί η γενετήσια επιθυμία και στη συνέχεια να συγκαλυφθεί η εγκληματική τους πράξη» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας σχετικά με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, προσθέτοντας πως εάν και δύο κατηγορούμενοι πληρούν το ηλικιακό κριτήριο πλην όμως προκύπτει από τροπο τέλεσης σχεδιασμό μεθοδευμένη πράξη, πρότερη συμπεριφορά (χρήση ναρκωτικών) πως δεν μπορεί να τους χορηγηθεί το επίμαχο ελαφρυντικό.

Για τον πρότερο σύννομο βίο η εισαγγελέας επισήμανε πως «δεν αρκεί μόνο ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου. Για αρκετά χρόνια έκαναν χρήση ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών. Δεν υπήρξε σύννομος βίος, θα πρέπει να απορριφθεί η χορήγηση».

«Οι κατηγορούμενοι μετά την πράξη φυγοδικούσαν. Κατά τη διάρκεια της κράτησης προσποιούνταν φαινόμενα ψυχικής διαταραχής. Και ο δεύτερος κατηγορούμενος λίγες ημέρες μετά την πράξη, κατηγορήθηκε για άλλο βιασμό και όπως μας είπε έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως» τόνισε η εισαγγελέας για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Όσο αφορά τη μη εύλογη διάρκεια της δίκης η εισαγγελέας επισήμανε ότι τέσσερα χρόνια δεν είναι μεγάλη διάρκεια για την ολοκλήρωση και των δύο βαθμών λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης.

Δείτε το βίντεο

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS