Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Για την ηγετική ομάδα που κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση προβλέπεται κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ για τα μέλη από 5 έως 10 .

Ένταση στο Εφετείο

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και υποστηρικτές της ΧΑ και οπαδών της ΕΛΑΣΥΝ του Γιάννη Λαγού.

Αφορμή αποτέλεσε η ρίψη καφέδων από τη μια στην άλλη πλευρά.

Άμεση ήταν η παρέμβαση των ομάδων του ΜΑΤ που τοποθετήθηκαν ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μάλιστα έγιναν και 12 προσαγωγές με σκοπό να αποφευχθούν περαιτέρω επέισόδια.

Η σημερινή απόφαση θεωρείται «κλειδί» και αυτό γιατί θα καθορίσει το πλαίσιο των ποινών με το οποίο είναι αντιμέτωποι οι καταδικασθέντες, καθώς για την ηγετική ομάδα που κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση προβλέπεται κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ για τα μέλη από 5 έως 10.

Στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η Μάγδα Φύσσα προσερχόμενη λίγο πρίν τις 10 π.μ. στο Εφετείο για την ανακοίνωση της απόφασης για τυχόν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες.

Την ίδια ώρα «να επιβληθούν οι ανώτερες ποινές στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», απαιτούν συνδικάτα και ομοσπονδίες που κάλεσαν σε νέα συγκέντρωση, στις 9.30 π.μ., έξω από το Εφετείο.

Μάλιστα, ήδη μέλη του ΠΑΜΕ πήραν θέση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ώστε να δώσουν το «παρών». Για τον λόγο αυτό έχει κλείσει το κατερχόμενο ρεύμα, δηλαδή αυτό που κατευθύνεται προς Πατησίων προς Πεδίο του Άρεως. Το ανερχόμενο κινείται κανονικά.

Παράλληλα επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Εφετείο και σε διάφορες περιοχές στην Αθήνα ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ