Δικηγόρος 53χρονου και 42χρονου: «Μέχρι τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο κύκλωμα» - Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Δικηγόρος 53χρονου και 42χρονου: «Μέχρι τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο κύκλωμα» - Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 53χρονος και ο 42χρονος για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους στην 33η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.

O δικηγόρος, Βασίλης Χρονόπουλος, o οποίος τελικά εκπροσώπησε τους δύο κατηγορούμενους στην ανάκριση, τον 53χρονο και τον 42χρονο, σε δήλωση του, αμέσως μετά την απόφαση για προσωρινή κράτηση τόνισε μεταξύ άλλων: «Εγώ προσωπικά παρόλο που το πρωί δήλωσα και ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν επιθυμώ να αναλάβω - επειδή κανένας δικηγόρος από τον κατάλογο αυτεπάγγελτων δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση αυτή - υποχρεώθηκα από την ανακρίτρια να αναλάβω εγώ. Μιας και ήξερα την υπόθεση και έπρεπε να γίνει η ανάκριση σήμερα, ήταν απαιτούμενη η παράσταση δικηγόρου».

Και συμπλήρωσε: «Όσον αφορά στις κατηγορίες ο 53χρονος αποδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, το ίδιο και ο δεύτερος κατηγορούμενος. Ως προς τις λοιπές κατηγορίες και οι δυο αρνούνται και ειδικά ο πρώτος κατηγορούμενος τήρησε το δικαίωμα του για την σιωπή μέχρι να συμπληρωθεί η ανακριτική δικογραφία, η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμη για να μπορέσει να βγει να πει αυτά που πρέπει να πει να αποδειχθεί η αλήθεια. Αυτό που μπορώ να πω από το μέχρι τώρα υλικό της δικογραφίας είναι ότι αυτό που έχει βγει προς τα έξω σε σχέση με αυτό που πραγματικά έχει γίνει απέχει πάρα πολύ.Από τη δικογραφία φαίνεται εμπλοκή προσώπου από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας της12χρονης, αυτό φάνηκε να είναι και από τα στοιχεία της δικογραφίας»

Ο δικηγόρος τόνισε επίσης πως «Ο 53χρονος είπε κάποια πράγματα γενικά για την κατηγορία αποδέχτηκε αυτό που του αναλογεί και αυτό που πραγματικά έχει κάνει για τα υπόλοιπα μέχρι να συμπληρωθεί η δικογραφία δεν θέλει να πει κάτι. ...Ο δεύτερος κατηγορούμενος η κατηγορία του ήταν πολύ μικρότερη και απολογήθηκε».

Σε ερώτηση εάν ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι υπήρξε συναίνεση του παιδιού, ο δικηγόρος απάντησε: «Για τι συναίνεση τώρα μιλάτε για ένα ανήλικο 12 χρόνων; .... Το μόνο άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή πρέπει έχει το πρόβλημα, είναι το παιδί το οποίο έχει υποστεί τεράστια ζημιά πρέπει να προστατευτεί. Αλλά όσοι ενήλικες συμμετείχαν σε όλο αυτό που έχει γίνει πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και είναι αρκετοί αυτοί που εμπλέκονται».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «αυτό που διαφαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος κύκλωματος, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα, δεν υπάρχει κάποιο ή κάποια οργανωμένη δράση όπως έχει παρουσιαστεί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS