Δημ. Σαρηγιάννης: Αυξημένα κρούσματα από τα μέσα του Φεβρουαρίου

Δημ. Σαρηγιάννης: Αυξημένα κρούσματα από τα μέσα του Φεβρουαρίου

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να επιστρέψουμε σε τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγγιάνης.

Υποστηρίζοντας ότι είναι πθανό περί τα μέσα Μαρτίου να φτάσουμε στα 2000 κρούσματα κορωνοϊού, με το σύστημα υγείας να πιέζεται σε αυτό το χρονικό σημείο σημαντικά λόγω του πλήθους ασθενών, ο καθηγητής προειδοποίησε ότι «θα πρέπει να δράσουμε τώρα». 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πρότεινε την αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας, στο 50% του ιδιωτικού τομέα.

Αναφορικά με το ζήτημα των μεταλλάξεων του ιού, ο κ.Σαρηγγιάνης εκτίμησε πως «δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν».  Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου, είπε και υπογράμμισε πως το σημαντικό εν προκειμένω είναι ότι κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά.

«Εχουμε να κάνουμε με την διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου», σημείωσε υπογραμμίζοντας πως αυτός ακριβώς ο κίνδυνος σε αυτή τη φάση είναι μειωμένος. 

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα», ανέφερε ο καθηγητής συνυπολογίζοντας τον ρόλο που παίζει το γεγονός ότι στην χώρα έγιναν τις προηγούμενες μέρες κάποια ανοίγματα σε δραστηριότητες. Κατέληξε, ωστόσο, στην εκτίμηση ότι περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ