Δημοσκόπηση: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης, σημαντικότερο κριτήριο ψήφου η οικονομία

Δημοσκόπηση: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης, σημαντικότερο κριτήριο ψήφου η οικονομία

Σαφή και σταθερή κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία αποτυπώνεται στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό του Alpha.

Επιπλέον, στα ποιοτικά στοιχεία, σημαντικό είναι το εύρημα ότι το μείζον κριτήριο για την ψήφο είναι η οικονομία, με τη διαχείριση της πανδημίας να ακολουθεί. Τέλος, μουδιασμένη από τη διαχείριση των εμβολίων σε επίπεδο ΕΕ εμφανίζεται η κοινή γνώμη, ενώ δίνει «δίκιο» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαχείριση με την Εκκλησία τα Θεοφάνια.


Το απόγευμα της Πέμπτης παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc, στην οποία οι ερωτηθέντες απάντησαν αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη διανομή των εμβολίων η ΕΕ, τα κριτήρια των ψηφοφόρων, την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, αλλά και για το «αντάρτικο» της Εκκλησίας με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Μπροστά σταθερά ο Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία
Στο ερώτημα για την καταλληλότητα μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει την αποδοχή του 52,7% των ερωτηθέντων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 24%.

dhmoskopisi 1

Δημοσκόπηση Marc: Η οικονομία το σημαντικότερο κριτήριο ψήφου
Η δημοσκόπηση παρουσιάζει το σημαντικότερο κριτήριο στην κάλπη, στην υποθετική ερώτηση αν είχαμε εκλογές. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 31,3% θα ψήφιζε με βάση την πορεία της οικονομίας, ενώ 16,9% θα επέλεγε κόμμα με κριτήριο τη διαχείριση της πανδημίας.

dhmoskopisi 2

Κριτική στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τη διανομή και διαχείριση εμβολίων
«Μάλλον σωστά, αλλά με καθυστερήσεις» απαντά το 47,2% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε η ΕΕ την παραγγελία και διανομή των εμβολίων. Την ίδια ώρα, το 27,9% κρίνει λανθασμένη τη διαχείριση της Ευρώπης.

dhmoskopisi 3

Η κυβέρνηση έχει δίκιο στο «αντάρτικο» της Εκκλησίας τα Θεοφάνια
Μία εβδομάδα μετά τον εορτασμό των Θεοφανίων, όπου η Εκκλησία φάνηκε να αντιδρά στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, η δημοσκόπηση αποτυπώνει πως οι πολίτες σε ποσοστό 64,5% πιστεύουν πως η κυβέρνηση έχει δίκιο αναφορικά με αυτή την αντιπαράθεση, έναντι 24,8% που δίνει δίκιο στην Εκκλησία.

dhmoskopisi 4

Στο ίδιο θέμα, οι ερωτηθέντες απαντούν στη δημοσκόπηση σε ποσοστό 38,3% πως προτιμούν να γίνονται οι Λειτουργίες στις Εκκλησίες χωρίς πιστούς, σε αντίθεση με ποσοστό 33,5%, που πιστεύει πως οι ναοί πρέπει να μείνουν ανοιχτοί και να τηρούνται αυστηρά μέτρα.

dhmoskopisi 5

Καθώς ανακοινώθηκε η έναρξη των διερευνητικών με την Τουρκία, η δημοσκόπηση ζητεί τη γνώμη των πολιτών στο θέμα της επικοινωνίας με τη γείτονα χώρα. 29,7% των ερωτηθέντων λέει «όχι» σε συνομιλίες, 47% εκτιμά πως η χώρα πρέπει να συζητήσει μόνο τα θέματα των θαλασσίων συνόρων, ενώ 18,7% απαντά πως η Ελλάδα θα πρέπει να μιλήσει για όλα τα θέματα με την Τουρκία.

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Marc
Η δημοσκόπηση της Marc επανέλαβε σήμερα την πρόθεση ψήφου, στην οποία η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται σε ποσοστό 18,6%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 38,6% (μειωμένο κατά 0,6%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (αυξημένο κατά 0,5%).

Σε ό,τι αφορά στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η δημοσκόπηση εκτιμά το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στο 6,5%, με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5%, την Ελληνική Λύση 3,8% και το ΜέΡΑ25 2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,1%, ενώ η αναποφάσιστοι κυμαίνονται σε ποσοστό 12,2%.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ