Πώς οι διαρρήκτες άρπαξαν 30 επώνυμους πίνακες και χρήματα από το σπίτι επιχειρηματία και συλλέκτη στο Διόνυσο

Πώς οι διαρρήκτες άρπαξαν 30 επώνυμους πίνακες και χρήματα από το σπίτι επιχειρηματία και συλλέκτη στο Διόνυσο

Λεπτομέρειες για τη «χρυσή» διάρρηξη στο σπίτι κατασκευαστή και συλλέκτη έργων τέχνης, στον Διόνυσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για «επαγγελματίες» διαρρήκτες οι οποίοι αρχικά απενεργοποίησαν τον συναγερμό και αποσυνέδεσαν (από το καφάο) το καλώδιο τηλεφώνου και Ίντερνετ, ενώ φέρονται να τοποθέτησαν τη σειρήνα του συναγερμού μέσα σε κουβά για να την αχρηστεύσουν.

Άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο με τροχό

Στη συνέχεια παραβίασαν παράθυρο και μπήκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος αρχίζοντας να ερευνούν όλους τους χώρους. Όταν εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο χρησιμοποίησαν τροχό για να το παραβιάσουν, με αποτέλεσμα να αρπάξουν τα 200.000 ευρώ που περιέχει μέσα, κοσμήματα, αλλά και το καταγραφικό μηχάνημα των καμερών ασφαλείας.

Η δράση τους δεν τελείωσε εκεί, καθώς στη συνέχεια κατέβηκαν στο υπόγειο όπου στεγάζεται η κατασκευαστική εταιρεία του θύματος και, με τη χρήση τροχού, παραβίασαν αλλά δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν κοσμήματα και έγγραφα της εταιρείας.

Άρπαξαν 30 πίνακες ζωγραφικής μεγάλης αξίας

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διαρρήκτες άρπαξαν από το υπόγειο 30 πίνακες ζωγραφικής επώνυμων ζωγράφων, μεγάλης χρηματικής αξίας, οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι σε προθήκη.

Η διάρρηξη έγινε μεταξύ 12.00 της 17ης Μαρτίου και 7.30 της επόμενης ημέρας. Ο επιχειρηματίας απουσίαζε για δουλειές στην επαρχία και αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί μετά από τηλεφώνημα ανθρώπου του περιβάλλοντός του.

Δύο γάντια αποκαλύπτουν τους δράστες της διάρρηξης;

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Διονύσου εντόπισαν στο υπόγειο της μεζονέτας ένα μαύρο και ένα σκισμένο μπορντό γάντι. Τα ευρήματα έχουν οδηγηθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου θα γίνει έρευνα για αποτυπώματα και DNA.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ