Δολοφονία 17χρονου: Πώς σκότωσε ο 14χρονος τον αδερφό του - Συγκλονίζουν οι περιγραφές πατέρα και παιδιών

Δολοφονία 17χρονου: Πώς σκότωσε ο 14χρονος τον αδερφό του - Συγκλονίζουν οι περιγραφές πατέρα και παιδιών

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας στον 14χρονο ο οποίος ομολόγησε ότι την Πέμπτη πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του στην Μάνδρα Αττικής.

Νωρίτερα το Σάββατο στην ανακρίτρια οδηγήθηκε ο 14χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον αδερφό του. Ο έφηβος θα απολογηθεί την Τρίτη, ενώ ο πατέρας του που κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, o 14χρονος συνοδεία αστυνομικού μπήκε σήμερα στο γραφείο της ανακρίτριας κατηγορούμενος για τη δολοφονία του αδερφού του. Ο 14χρονος ζήτησε να απολογηθεί σήμερα, όμως παραπέμφθηκε σε ανακρίτρια ανηλίκων και έτσι θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Πώς έγινε η δολοφονία

Ο 14χρονος από τη στιγμή που αποκάλυψε την αλήθεια κλαίει συνεχώς και εξηγεί πως τον σκότωσε κατά λάθος κυνηγώντας ένα αγριουγούρουνο.

Είχαν πάει για βοσκή στα πρόβατα. Όταν κατάλαβε ότι πυροβόλησε πήγε πάνω από τον αδερφό του είδε ότι δεν ανέπνεε πανικοβλήθηκε όπως λέει και έφυγε πετώντας την καραμπίνα. Σε κανέναν δεν είπε την αλήθεια παρά μόνο το επόμενο πρωί.

«Γύρισα σπίτι από τη δουλειά και είδα μόνο το μικρό. Τον ρώτησα που είναι ο αδερφός του και μου είπε δεν ξέρω. Μετά ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε νεκρός ο γιος μου. Ο μικρός δεν μπορούσε να κοιμηθεί όλο το βράδυ. Το πρωί μας είπε ότι παίζανε κυνήγι με το γουρούνι και του έδωσε ο αδερφός του το όπλο και το όπλο έκανε μπουμ» συγκλονίζουν οι περιγραφές του πατέρα των παιδιών.

Επιπλέον, ο πατέρας των παιδιών εξήγησε στις αρχές πως είχε στην κατοχή του το όπλο.

«Είμαι συγκλονισμένος και θρηνώ για το παιδί μου. Δεν μπορώ να πιστέψω όσα έχουν συμβεί. Το όπλο ήταν ένα όπλο 20 ετών το οποίο καλά καλά δεν δούλευε. Το είχα στο μαντρί κρυμμένο ήταν του πατέρα μου από βλακεία δεν το πέταξα και δεν είχε σφαίρες. Δεν πέρναγε από το μυαλό μου ότι ο 17χρονος είχε ανακαλύψει που ήταν το όπλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου και το πόρισμα του ιατροδικαστή μια και μόνο βολή έφερε στον αυχένα ο 17χρονος. Δε φέρει ίχνη κακοποίησης σύμφωνα με την αρχική έκθεση.

Επιπλέον μετά από ανώνυμη καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού, στις 22 Νοεμβρίου του 2021 κοινωνικοί λειτουργοί επισκέπτονται την οικογένεια και τους παραπέμπουν σε συμβουλευτική γονέων μόνο. Οι γονείς δεν είχαν όπως λένε άλλη ενόχληση από τις αρχές.

«Εκπυρσοκρότησε το όπλο» λέει ο δικηγόρος του 14χρονου

Ο δικηγόρος του εφήβου κάνει λόγο για ατύχημα, την ώρα που ο 14χρονος που δολοφόνησε τον αδερφό του βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Ιωάννης Βέρρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 υποστήριξε πως το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι δεν πυροβόλησε ο 14χρονος για να σκοτώσει τον 17χρονο αδελφό του.

«Πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια», δήλωσε ο κ. Βέρρας και έκανε λόγο για ευαίσθητη υπόθεση λόγω της δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα. Παράλληλα τόνισε πως αν κριθει ένοχος ο 14χρονος, λόγω της ηλικίας του και με βάση τον ποινικό κώδικα, η Πολιτεία δεν μπορεί να του αποδώσει ευθύνη για αυτό που έχει τελέσει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS