Δολοφονία 19χρονου: Έφοδοι ΕΛ.ΑΣ σε συνδέσμους οπαδών στην Αθήνα

Δολοφονία 19χρονου: Έφοδοι ΕΛ.ΑΣ σε συνδέσμους οπαδών στην Αθήνα

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε συνδέσμους οπαδών στην Αττική

 Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών αρχών σε συνδέσμους οπαδών και στην Αθήνα, μετά από τις χθεσινές εξονυχιστικές έρευνες στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε με έρευνα σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια (στην οδό Χαλκοκονδύλη) και συνεχίζεται με εφόδους και ελέγχους σε συνδέσμους οπαδών όλων των ομάδων στην Αττική.

Δεκάδες αστυνομικοί, από διάφορες Υπηρεσίες, συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Εντοπισμός δεύτερου μαχαιριού
Μαχαίρι με κηλίδες αίματος που σχετίζεται με τη δολοφονία στου Χαριλάου έχει εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ., όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη εντοπιστεί ένα δρεπάνι και ένα ρόπαλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της καταδρομικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη και φίλων του.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το OPEN, στις έρευνες μπαίνει και η ΕΥΠ και θεωρείται θέμα χρόνου το να συλληφθούν και οι άλλοι δράστες.

Η πρώτη μάχη με τους χούλιγκαν
Εφόδους σε 13 συνδέσμους οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και του Αρη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί της Ασφάλειας, στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στην περιοχή Χαριλάου.

Μεταξύ των συνδέσμων που βρέθηκαν στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών είναι το «Club ΠΑΟΚ Μακεδόνες», όπως επίσης ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στη Σταυρούπολη.

Έφοδοι έγιναν και σε αρκετούς ακόμα συνδέσμους οργανωμένων οπαδών της ομάδας σε Εύοσμο, Αμπελοκήπους και αλλού. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 36 και 43 ετών, υπεύθυνοι δύο εκ των 13 προαναφερόμενων συνδέσμων, που θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αργά χθες, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, καπνογόνα, φωτοβολίδες, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, τα οποία μεταφέρθηκαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, τα στελέχη της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν έφοδο στο κεντρικό club των οργανωμένων οπαδών της «Θύρας 4» του ΠΑΟΚ, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού. Οδηγήθηκαν εκεί, καθώς από την έρευνά τους προέκυψε ότι ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης, αμέσως μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Αλκη Καμπανού πήγε μαζί με τρία ακόμα άτομα στον εν λόγω σύνδεσμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι διωκτικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από τη στιγμή της εισόδου τους στον σύνδεσμο. «Ο 23χρονος είναι τόσο σαστισμένος που κατέβηκε από το αυτοκίνητό του δίχως να δέσει το χειρόφρενο», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης μετέβη χθες ενώπιον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μία ανθρωποκτονία και δύο απόπειρες. Πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Επιπλέον, δικάστηκε στο αυτόφωρο για τα πολεμοφόδια που βρέθηκαν στον σύνδεσμο της Παλαιών Πατρών Γερμανού και εις βάρος του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Στο εσωτερικό του club βρέθηκαν μαχαίρια, ξύλινα και μεταλλικά ρόπαλα, κράνη κ.ά., με τον ίδιο να κρατάει σκληρή στάση ενώπιον της έδρας, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν είναι μέλος του συνδέσμου, αλλά βρήκε τα κλειδιά σε ένα τραπέζι και τα πήρε.

Τον 23χρονο αναγνώρισε ως έναν από τους συμμετέχοντες στην επίθεση κατά του Αλκη ο ένας από τους δύο νεαρούς που τραυματίστηκαν μεν από τα χτυπήματα των δραστών, δίχως πάντως να διατρέχουν κίνδυνο ζωής. Στην κατάθεσή του τον αναγνώρισε ως το άτομο που κρατούσε στο ένα του χέρι ένα στειλιάρι. Το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει κατασχεθεί και από την έως τώρα έρευνα φέρεται να έχει προκύψει ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του 19χρονου.

Επιπλέον, από το βίντεο της επίθεσης προκύπτει ότι το ένα από τα Ι.Χ. των δραστών είναι ιδιοκτησίας του 23χρονου. Με βάση τα παραπάνω, παραμένει ανοικτό εάν ο συλληφθείς ή κάποιος από τους συνεργούς του είναι αυτός που χτύπησε τον Αλκη Καμπανό με μαχαίρι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι υπάρχουν υπόνοιες για την ταυτότητα των βασικών συμμετεχόντων στον θανάσιμο ξυλοδαρμό του άτυχου φιλάθλου του Αρη, ωστόσο αναζητούν και συγκεντρώνουν στοιχεία που να τους «δένουν» με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος είναι υπόδικος για συμμετοχή και σε άλλη πανομοιότυπη επίθεση με μαχαίρι εναντίον οπαδών του Αρη, τον Μάρτιο του 2019, σε απόσταση μερικών μόλις μέτρων από το σημείο της πρόσφατης δολοφονίας. Τότε, μαζί με ακόμα τρία άτομα είχαν τραυματίσει με μαχαίρι νεαρό, με τις δικαστικές αρχές να ασκούν εις βάρος του δίωξη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει προσδιοριστεί για τον προσεχή Μάιο.

«Η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας εγγυάται ότι αυτοί που αποδεδειγμένα έχουν ευθύνη για αυτή τη δολοφονία θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», τόνισε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, που παρακολουθεί στενά την πορεία των ερευνών για την πολύκροτη υπόθεση που έχει συνταράξει το πανελλήνιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ