Δολοφονία Άλκη: Πώς σχεδίασαν την φονική ενέδρα οι 9 χούλιγκαν – «Ήταν στοχευμένα τα χτυπήματα» λέει η ιατροδικαστής

Δολοφονία Άλκη: Πώς σχεδίασαν την φονική ενέδρα οι 9 χούλιγκαν – «Ήταν στοχευμένα τα χτυπήματα» λέει η ιατροδικαστής

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά σχετικά με το αποτρόπαιο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη

Τη Δευτέρα πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή και οι εννέα συλλεφθέντες που εμπλέκονται. Ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος ισχυρίστηκε στην απολογία του πως δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν, αλλά να εκφοβίσουν οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Καρέ - καρέ η δολοφονική επίθεση

Τα στοιχεία της υπόθεσης, ωστόσο, καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του. Σύμφωνα με το MEGA, οι 11 χούλιγκαν φαίνεται πως οργάνωσαν την επίθεση λίγες ώρες πριν μεταβούν στο σημείο έχοντας ως στόχο να επιτεθούν σε όποιον οπαδό του Άρη έβρισκαν στην περιοχή.

Για να φτάσουν στο σημείο, τα 11 άτομα χρησιμοποίησαν τρία οχήματα. Και τα τρία οχήματα αυτά έχουν εντοπιστεί. Φορούσαν μαύρα ρούχα, κουκούλες και σκούφους, προκειμένου να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Ήταν αποφασισμένοι να κάνουν κακό, αφού πήγαν στην επίθεση με μαχαίρια, δρεπάνι, λάμα 23 εκατοστών, πτυσσόμενα γκλομπ, λοστούς και μεταλλικούς σωλήνες.

Μάλιστα τα… χρησιμοποίησαν όλα σε βάρος και του Άλκη, αλλά και των πέντε φίλων του.

Ο ένας από τους δύο φίλους του, ο Α.Β., προκειμένου να σωθεί τοποθέτησε στο στήθος του ένα κράνος που είχε.

Παρ’ όλα αυτά, δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι. Έχει δεχτεί τρεις μαχαιριές στο αριστερό του πόδι. Ωστόσο είναι συγκινητικό το γεγονός πως την ώρα που τον μαχαίρωναν, εκείνος προσπαθούσε να σώσει τον φίλο του, τον Άλκη.

Τη στιγμή της επίθεσης, τρεις τον κρατούσαν και κάποιος άλλος τον χτύπησε στο κεφάλι.

Το αγόρι λιποθύμησε, ωστόσο αυτό δεν σταμάτησε του αγριεμένους χούλιγκαν. Ακόμα κι όταν ήταν πεσμένος στο έδαφος τον μαχαίρωσαν ξανά στο δεξί πόδι.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σώθηκε από θαύμα. 

Ένας ακόμα φίλος του Άλκη, με αρχικά Δ.Κ., έτρεξε να σωθεί.

Ούτε εκείνος γλίτωσε από το μένος του «τάγματος εφόδου», αφού δέχτηκε χτύπημα με το δρεπάνι στον γλουτό.

Ο Δ.Κ., μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη δολοφονία, αρκετοί από αυτούς για να μην τραβήξουν επάνω τους τα βλέμματα, συνέχισαν να κάνουν το πρόγραμμά τους, σα να μην έχει συμβεί τίποτα.

«Τα χτυπήματα ήταν πολλά και στοχευμένα»

Την ίδια στιγμή, τις σκοτεινές πτυχές της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, με θύμα τον 19χρονο Άλκη, «φωτίζει» η ιατροδικαστής του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή.

Όπως δήλωσε, πρόκειται για μια στοχευμένη εγκληματική ενέργεια, γεγονός που συνηγορεί στο ότι πρόκειται για ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται αφόντου ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής δράστης, ο οποίος προφυλακίστηκε, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον Άλκη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η κ. Κοβάτση τόνισε ότι τα «χτυπήματα, τα μαχαιρώματα ήταν πολλά και στοχευμένα», ενώ πρόσθεσε ότι οι δράστες «γνώριζαν πού θα χτυπήσουν».

Στην ερώτηση εάν υπήρχαν σημάδια στο άψυχο σώμα του 19χρονου που να προδίδουν αντίσταση, η ιατροδικαστής επισήμανε ότι διαπιστώθηκαν «αμυντικά τραύματα», καθώς ο νεαρός προσπάθησε να «προστατεύσει σημεία του σώματός τους». 

Κούγιας: Διάβρωση ΕΛΑΣ και Δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, συνθήκες διάβρωσης των θεσμών στην ΕΛΑΣ και την Δικαιοσύνη στη Θεσσαλονίκη, που καθιστούν αδύνατο να γίνει στην πόλη δίκαιη δίκη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, περιέγραψε μιλώντας στον Ant1 ο δικηγόρος της οικογένειας του νεκρού και των άλλων θυμάτων που νοσηλεύονται τραυματισμένα, Αλέξης Κούγιας.

Παράλληλα, ο ίδιος επανέλαβε ότι «οι δράστες απολαμβάνουν προστασία από ιδιοκτήτες ομάδων».

«Κλίμα τρομοκρατίας κατά των οικογενειών»

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι υπάρχει «κλίμα τρομοκρατίας» κατά των οικογενειών των άλλων θυμάτων της επίθεσης.

«Περιμένω με αγωνία» είπε ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος στις απολογίες των συλληφθέντων, «μου είπαν ότι όχι μόνο θα έρθουν και οι τρεις, πατέρας, μητέρα και κόρη, αλλά θα ενεργοποιήσουν και τους άλλους γονείς … Εκεί έμαθα ότι είναι σε επαφή, αλλά έμαθα ότι υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας εις βάρος των άλλων παιδιών και των γονέων τους. Υπάρχουν τηλέφωνα, υπάρχει «περιβάλλον», περνάνε μοτοσυκλέτες και γκαζώνουν έξω από τα σπίτια τους. Έγινε και σε εμένα, που σημαίνει ότι παρακολουθούσαν τα σπίτια αυτών των ανθρώπων, γνώριζαν ότι θα πάω και εγώ».

«Γενικότερα, τα τελευταία χρόνια με την παντοδυναμία μιας οικογένειας που υπάρχει εκεί, υπάρχει τρομοκρατία. Ο γιος ανεβάζει στο facebook μαχαίρια σαν αυτά που κρατάνε οι χούλιγκανς. Και μάλιστα μετά το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Άρης, είναι τρομερό, μου τα έστειλαν οι γονείς … κέρδισε ο Άρης και το βράδυ ανέβαζε μαχαίρια. Και κανείς δεν ασχολείται» όπως είπε.

Μάλιστα, αμφισβήτησε άμεσα και την δυνατότητα να εκδικαστεί η υπόθεση από μικτό ορκωτό δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως είπε αρχικά «αυτή η τρομοκρατία έχει περάσει και στους ενόρκους», ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι ο ίδιος εκ μέρους των γονιών του νεκρού και των άλλων θυμάτων θα επισκεφτεί «την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την πρόεδρο Μαρία Γεωργίου και τον εισαγγελέα Βασίλειο Πλιώτα, να ζητήσουμε η υπόθεση να δικαστεί εκτός Θεσσαλονίκης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ