Δολοφονία Άλκη: Η Αστυνομία έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον δολοφόνο - Σεσημασμένοι πέντε από τους εννέα συλληφθέντες!

Δολοφονία Άλκη: Η Αστυνομία έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον δολοφόνο - Σεσημασμένοι πέντε από τους εννέα συλληφθέντες!

Σε λίγο στην ανακρίτρια τα μέλη της συμμορίας - Διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία - Τα στοιχεία που δένουν τους εμπλεκόμενους - Οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέντε από τους συλληφθέντες


«Τρέχουν» οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπάνου στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΛ.ΑΣ. «χτύπησε» το απόγευμα της Κυριακής συνέλαβε 8 ακόμα άτομα που φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση της δολοφνίας, ενώ την ίδια στιγμή δείχνουν να είναι κοντά στη σύλληψη δυο ακόμη προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται. Οι 9 συνολικά συλληφθέντες είναι ηλικίας 19 έως 23 ετών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δύο πρόσωπα και εις βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ οι αστυνομικές αναζητήσεις είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τους. Το ένα από αυτά τα δύο πρόσωπα είναι ο Αλβανός που φέρεται να διέφυγε στη χώρα του λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση.

Μέχρι στιγμής στη δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, 19 και 20 ετών, περιλαμβάνονται συνολικά 11 άτομα.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται η εφημερίδα «Μακεδονία», υπάρχουν αποδείξεις για όλους ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, καθώς και ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη και τον ρόλο που είχε ο καθένας.

Συνελήφθη ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου της επίθεσης με «ποδοσφαιρικό» παρελθόν

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες της υπόθεσης είναι και ο οδηγός, ονόματι Γ.Κ., του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση. Ο Γ.Κ ασχολούνταν από μικρός με το ποδόσφαιρο, εργαζόταν ως υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και άνηκε στους οργανωμένους οπαδούς της ΘΥΡΑΣ 4.

Μάλιστα o Γ.Κ είναι φίλος, στο facebooκ με τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται.

Τα τέσσερα πρόσωπα από τα οκτώ που βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας είναι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και ανήκαν στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο. Όλοι φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ενώ όπως αναφέρει η «Μακεδονία» και οι τέσσερις συλληφθέντες, τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός, είναι γνώριμοι στην αστυνομία από επεισόδια οπαδικής βίας, ενώ το βέβαιο είναι πως τρεις από αυτούς έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν τον 20χρονο φερόμενο συνεργό του δράστη, ο οποίος διέφυγε από τη χώρα μας προς την Αλβανία στις 3 Φεβρουαρίου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ωστόσο όταν τον αναζήτησαν, διαπίστωσαν ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Την ίδια ώρα, στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί σειρά φωτογραφιών, οι οποίες φέρονται να απεικονίζουν τον 20χρονο να φωτογραφίζεται με ομάδα Αλβανών εθνικιστών, ενώ γίνεται λόγος για συμμετοχή του σε πυρήνες σκληρών χούλιγκανς της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, στα social media ο 20χρονος φέρεται να εμφανίζεται με το παρατσούκλι «παράνομος» (Outlaw).

Ο 20χρονος είναι στενός φίλος του 23χρονου που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη, ενώ οι δυο τους φέρεται να ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών. Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία.

Μάλιστα, οι Αρχές έχουν στην διάθεση τους βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται ο συγκεκριμένος 20χρονος να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη, καθώς επίσης και βίντεο στο οποίο εμφανίζεται κοντά στον σύνδεσμο που πήγαν, μετά τον φόνο, ο 23χρονος και οι συνεργοί της δολοφονίας οι οποίοι και αναζητούνται. Όπως έχει γίνει γνωστό, για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Απολογείται σήμερα ο 23χρονος - Τι θα ισχυριστεί

Σήμερα, λογοδοτεί ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ο πρώτος από τους συλληφθέντες, ο 23χρονος Αλβανός που διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή
.
Ο 23χρονος οδηγήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στα δικαστήρια και καταδικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή για τις κατηγορίες της λειτουργίας λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή μέσων επίθεσης, κατοχή κροτίδων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς έχει ποινικό παρελθόν και εκκρεμεί δίκη από το 2019 για μια επίθεση "καρμπόν" που είχε κάνει εναντίον οπαδών άλλης ομάδας, ενώ φέρεται να είχε συμμετάσχει και στα άγρια επεισόδια του 2017, στον Βόλο, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο 23χρονος που αρχικά τηρούσε άκαμπτη στάση αρνούμενος τα πάντα, παραδέχεται τώρα ότι βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου. Σε δήλωσή του μέσω του δικηγόρου του, Θεόδωρου Σιμόπουλου, ο ίδιος παραδέχεται ότι βρισκόταν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης, αλλά δεν δολοφόνησε ο ίδιος τον 19χρονο, ούτε ήρθε σε φυσική επαφή με τους δύο τραυματίες φίλους του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ο 23χρονος υποστηρίζει ότι δεν κρατούσε μαχαίρι το βράδυ της δολοφονίας. Η τελική στάση που θα κρατήσει ο κατηγορούμενος αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα Δευτέρα, όταν και θα απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ