Ομόφωνα ένοχος και στο Εφετείο ο Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν -Ισόβια συν 11 έτη

Ομόφωνα ένοχος και στο Εφετείο ο Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν -Ισόβια συν 11 έτη

Την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Χθες ο εισαγγελέας της έδρας Ι.Κούτρας είχε προτείνει την ενοχή του 35χρονου πιλότου καταλογίζοντάς του άμεσο δόλο στην ανθρωποκτονία της συζύγου του.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πλευράς του κατηγορούμενου να κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς και απέρριψε το αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Τι είπε η δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Η διορισμένη συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.
«Ήταν άριστος μαθητής, ήταν φιλόζωος και καλό παιδί, είχε εντελώς διαφορετική εικόνα μέχρι το έγκλημα», είπε η συνήγορος υπεράσπισης, ενώ δήλωσε ότι εμμένει στο αίτημα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης λέγοντας ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι «ψυχικά διαταραγμένος».

Ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θανάτωση ζώου και για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταγγελία στις αρχές. Ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ανακοίνωσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου λέγοντας «ο κατηγορούμενος κρίνεται ένοχος όλων των αποδιδομένων πράξεων».

Ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του ελαφρυντικού λέγοντας ότι είναι από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων ετών».

Όπως τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ο πρότερος σύννομος βίος του κατηγορούμενου. «Ποιος είναι ο σύννομος βίος; Είναι περίπλοκο, δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης του ελαφρυντικού. Υπήρξε μεγάλη και πρωτοφανής εξύφανση του σχεδίου δολοφονίας, αλλά και του σχεδίου του κατηγορουμένου μετά την πράξη. Ακόμα και συνεδρίες με την σύμβουλο ψυχικής υγείας κανόνιζε. «Δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ», κατέθεσε στο δικαστήριο η κα Μυλωνοπούλου», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Τελικώς, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισοβίου κάθειρξης συν έντεκα έτη και έξι μήνες πρόσκαιρης κάθειρξης στον κατηγορούμενο, την οποία είχε αποφασίσει και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Παράλληλα, επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 21χιλιάδων ευρώ.

Νωρίτερα, είχε απορρίψει ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που είχε ζητήσει η πλευρά του κατηγορούμενου.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του έχει επιβάλει ισόβια κάθειρξη συν 11 έτη και έξι μήνες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ