Δολοφονία Καρολάιν: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Αναγνωστόπουλο -«Νόμιζε ότι θα κοροϊδεύει τους πάντες»

Δολοφονία Καρολάιν: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Αναγνωστόπουλο -«Νόμιζε ότι θα κοροϊδεύει τους πάντες»

«Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επιδίωξε να σκοτώσει την Καρολάιν και τη σκότωσε. Είχε άμεσο δόλο πρώτου βαθμού. Να κριθεί ένοχος για όλες τις πράξεις με το κίνητρο της εκδίκησης. Είχε την αίσθηση ότι μπορούσε να κοροϊδέψει τους πάντες», πρότεινε στην αγόρευσή του προς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο εισαγγελέας Ι. Κούτρας, στη δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν «καταπέλτης» κατά του κατηγορούμενου.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, καθώς έχει δηλώσει ότι παραιτείται από την έφεση. Ωστόσο, η δίκη συνεχίστηκε κανονικά, με τον εισαγγελικό λειτουργό να απευθύνει «δριμύ κατηγορώ» σε βάρος του 35χρονου πιλότου.

«Πρόκειται για κακοποιητική συμπεριφορά ενός χειριστικού ανθρώπου. Ποιος βρασμός, ποιο ατύχημα; Του είπε η Καρολάιν ότι θα τον εγκατέλειπε, θα έχανε τον θαυμασμό της. Το έκανε για να την εκδικηθεί και να την τιμωρήσει, που πήγε αντίθετα από τις εντολές του "Θεού" που πίστευε ότι ήταν ο ίδιος», ανέφερε ο εισαγγελέας και εξήγησε το συλλογισμό του, λέγοντας: «τι τον ώθησε; Από το ημερολόγιο φαίνεται ότι η Καρολάιν ήθελε να τον αφήσει. Δεν της άφηνε ούτε ένα ευρώ. Δεν δίστασε να πάρει το μωρό 11 μηνών μαζί στην κηδεία, δεν δίστασε να το αφήσει δίπλα στη νεκρή μητέρα του. Δεν δίστασε να ζητήσει από τη μητέρα του θύματος 2 χιλιάδες ευρώ για το φέρετρο!».

Ο κ.Κούτρας στάθηκε ιδιαίτερα στο λόγο που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, παρότι ο ίδιος ζήτησε να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό ευελπιστώντας να σπάσει τα ισόβια, υπαναχώρησε τελικά και δεν εμφανίστηκε στη δίκη και δεν αποδέχθηκε το διορισμό των συνηγόρων υπεράσπισης. Όπως είπε ο εισαγγελέας κομβικό ρόλο έπαιξε το ενδεχόμενο να διαβαστεί στο δικαστήριο μια επιστολή που φέρεται να έστειλε στη μητέρα της Καρολάιν.

«Γιατί παραιτήθηκε; Επειδή κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που έλεγε η κα Γουμενάκη (σ.σ. γειτόνισσα ζεύγους). Ήταν μια επιστολή προς τη μητέρα της συζύγου του. Που θα έδειχνε τη θυματοποίηση και το μεγαλείο του ως χαρακτήρα. Μήπως δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί;», αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε: «Αυτό το φευγιό του κατηγορουμένου από τη δίκη είναι επειδή κατάλαβε ότι κάποιοι τον κατάλαβαν και θα έφερναν εδώ κάποια μύχια στοιχεία της προσωπικότητάς του στο δικαστήριο».

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέλυσε την προσωπικότητα του κατηγορούμενου λέγοντας πως διακατέχεται από «αίσθηση μεγαλείου, ότι εκείνος είχε την εξυπνάδα να κοροϊδέψει τους πάντες. Αντικοινωνική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας. Ο συνδυασμός αυτός έχει ορισμένα χαρακτηριστικά.
Φιλαυτία, εγωπάθεια ότι είναι ικανός να κοροϊδέψει τους πάντες. Έχει συναισθήματα μόνο για τον εαυτό του. Έχει δυσανεξία στην απόρριψη».

Αναφορικά με την Καρολάιν Κράουτς ο εισαγγελέας είπε πως ήταν «η προσωποποίηση της χαράς της ζωής. Η Καρολάιν κάποια στιγμή θαμπώνεται από τον τρόπο προσέγγισης. Ερχόταν ο κατηγορούμενος με το ελικόπτερο να της δώσει λουλούδια, τον βλέπει σαν πρίγκιπα και τον ερωτεύεται. Όμως σταδιακά, μετά το γάμο χάνει τον εαυτό της, το χαμόγελό της, εγκλωβίζεται, είναι υπό παρακολούθηση από τον κατηγορούμενο. Μήπως και αυτή η κάμερα στο ισόγειο ήταν για να την παρακολουθεί; Που πάντα την έπαιρνε ταξί φίλου του και είχε και εφαρμογή στο κινητό να βλέπει πού είναι; Παντρεύτηκε 18 ετών και τριών ημερών. Και ρωτώ, αυτές οι αποφάσεις ήταν δικές της; Να παντρευτεί στην Πορτογαλία και να το αποκρύψει από τους γονείς της όταν ήταν έγκυος; Αποβάλει και μένει ξανά έγκυος σε ένα μήνα! Μήπως και αυτό ήταν στα σχέδιά του να την αλλοτριώσει και να την κάνει ολοκληρωτικά θύμα του;», επεσήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ο κ.Κούτρας ολοκλήρωσε την αγόρευσή του ζητώντας την καταδίκη του κατηγορούμενου όπως πρωτοδίκως και την απόρριψη όλων των υπερασπιστικών ισχυρισμών του. «Ο κατηγορούμενος λέει: «Δεν ήμουν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση»Ακούστε ισχυρισμό!
Ότι την «αγκάλιασα τόσο σφιχτά που κατάλαβα μετά ότι ήταν νεκρή». Αυτός ο ισχυρισμός δεν αντέχει στη λογική», είπε ο εισαγγελέας.

Η δίκη συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας και της υπεράσπισης και η απόφαση θα εκδοθεί αύριο το πρωί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ