Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Ανατριχίλα προκαλούν νέες αποκαλύψεις - «Η Γαρυφαλλιά θα είχε σωθεί αν τη βρίσκαμε 10 λεπτά νωρίτερα»

Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Ανατριχίλα προκαλούν νέες αποκαλύψεις - «Η Γαρυφαλλιά θα είχε σωθεί αν τη βρίσκαμε 10 λεπτά νωρίτερα»

Αίσθηση προκαλούν και τα όσα αποκαλύπτει ο γιατρός που προσπάθησε να επαναφέρει στη ζωή την άτυχη Γαρυφαλλιά όταν εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα


Τον δρόμο για τις φυλακές του Κορυδαλλού πήρε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασε με πλοίο στον Πειραιά, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.


Την ίδια στιγμή ανατριχίλα προκαλούν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όσο προχωρούν οι έρευνες των αρχών. Ειδικότερα αίσθηση προκαλούν και τα όσα αποκαλύπτει ο γιατρός που προσπάθησε να επαναφέρει στη ζωή την άτυχη Γαρυφαλλιά όταν εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα.

«Αν είχε ανασυρθεί 10 λεπτά νωρίτερα από το νερό ενδεχομένως να είχε σωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε πως βρέθηκε στην παραλία της Λυγαριάς, την μέρα που εντοπίστηκε η 26χρονη, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι προσπάθησε να της κάνει αναπνευστική ανάνηψη και συνειδητοποίησε ότι ήταν ακόμα ζεστή.

Στον Κορυδαλλό ο 30χρονος γυναικοκτόνος
Ο 30χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς έφτασε από τη Νάξο το μεσημέρι της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό.

Αρχικά θα μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών, προκειμένου να διενεργηθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που έχει ζητήσει η υπεράσπιση του, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σοκ προκαλλούν και οι αποκαλύψεις που φέρνει όμως στο φως η ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της υπόθεσης, προκύπτει ότι η άτυχη κοπέλα είχε δεχθεί γροθιά ή χαστούκι στο πρόσωπο της σε προγενέστερο στάδιο της δολοφονίας της, έφερε εκδορές στην πλάτη και ένα τραύμα στο κεφάλι, μετά την πτώση της στα βράχια.

Ο ιατροδικαστής τόνισε ότι δεν αποκλείεται ο 30χρονος να ξυλοφόρτωσε την άτυχη κοπέλα κοντά στα βράχια με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της, να την έσυρε και να την πέταξε στην θάλασσα.

Δεν μπορεί όμως να επιβεβαιωθεί ιατροδικαστικά πτώση από τόσο μεγάλο ύψος και σύρσιμο στα βράχια. Σε κάθε περίπτωση, διαπιστώνεται ότι η άτυχη κοπέλα ζούσε όταν έπεσε στο νερό.

Απονομή δικαιοσύνης ζητούν οι γονείς της άτυχης Γαρυφαλλιάς
Την ίδια στιγμή, δικαιοσύνη για το παιδί τους ζητάνε οι γονείς της άτυχης Γαρυφαλλιάς.

«Είμαστε στενοχωρημένοι, σκότωσε το κορίτσι μου κι αφού δεν υπάρχει ποινή εις θάνατον, να σαπίσει στη φυλακή και να “φάει” ισόβια χωρίς να βγει έξω, χωρίς άδειες, χωρίς τίποτα» δήλωσε ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς στο Open.

«Κατέρρευσε το υπερασπιστικό επιχείρημα του 30χρονου»
Όλα αυτά ενώ για κατάρρευση του σεναρίου ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε συνείδηση των πράξεών του, όπως προκύπτει από το πόρισμα του ιατροδικαστή, κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας της 26χρονης.

«Με την απολογία του δράστη κατέρρευσε το τεκμήριο αθωότητας του», τόνισε και εξήγησε: “Όταν λες “εγώ το έκανα αλλά δεν τη χτύπησα, ήταν μια έκρηξη της στιγμής γιατί είμαι διπολικός, άρα δεν είχα συνείδηση του αδίκου κι αυτών που έκανα”, λες στην ουσία “μη με στείλετε φυλακή, στείλτε με να θεραπευτώ”» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

«Σε αυτό το σημείο έρχεται ο ιατροδικαστής και αυτό το υπερασπιστικό επιχείρημα του κατηγορουμένου, το οδηγεί σε κατάρρευση» πρόσθεσε μιλώντας στον Ant1.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρχει όντως ψυχική ασθένεια του 30χρονου -ισχυρισμό του συνηγόρου του Γιάννη Βλάχου, τον οποίο θα επικαλεστεί στην υπερασπιστική του γραμμή-, ο κ. Κούγιας απάντησε: «Όταν δεν υπάρχει αντικειμενικό εύρημα, όπως στις ασθένειες της ψυχής, πρέπει να δεχθείς τον ισχυρισμό του. Αυτός ο ισχυρισμός όμως δεν μπορεί να γίνει νομικός ισχυρισμός».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS