Ανακοινώνονται δύο κατηγορίες εστιατορίων και καφέ: Τα covid free και τα μεικτά

Ανακοινώνονται δύο κατηγορίες εστιατορίων και καφέ: Τα covid free και τα μεικτά

Στις 12:30 θα παρουσιαστούν οι διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους. Πρόκειται για ένα πλαίσιο λειτουργίας για υπηρεσίες ψυχαγωγίας εμβολιασμένων και μη.

Οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσουν το πλαίσιο λειτουργίας χώρων εστίασης, αλλά και ψυχαγωγίας, το οποίο θα ισχύει από τις 15 Ιουλίου.

Δύο κατηγορίες χώρων ψυχαγωγία -Για εμβολιασμένους και οι μεικτοί
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι και θέατρα θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη θα αφορά την εξυπηρέτηση πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, αλλά και όσων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό τους τελευταίους 6 μήνες. Στους συγκεκριμένους χώρους η χωρητικότητα σε άτομα θα προσεγγίζει το 80%-90%.
Στη δεύτερη κατηγορία θα εντάσσονται οι μεικτοί χώροι (εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι, θέατρα) και η χωρητικότητα θα περιορίζεται περίπου στο 50%. Στα μικτούς χώρους ψυχαγωγίας οι πελάτες θα μπορούν να εισέρχονται έχοντας υποβληθεί νωρίτερα σε radid ή pcr test. Αναμένεται μάλιστα να διευκρινιστεί πως δεν θα επιτρέπεται η είσοδος με αποτέλεσμα self test.

Τι ισχύει για τους υπαίθριους χώρους
Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν διευκρινίσεις και για τους υπαίθριους χώρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό χωρητικότητας στους μεικτούς χώρους, ενώ σε αυτούς για τους πλήρως εμβολιασμένους θα παραμένει ίδιο το ποσοστό (80%-90%).

Το πιστοποιητικό στην είσοδο
Στόχος είναι να ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι τεχνικές προετοιμασίες και θα αφορούν ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων. Οι εμβολιασμένοι θα εισέρχονται στους χώρους που θα ανακοινωθούν με την επίδειξη πιστοποιητικού που δίνεται όταν κάποιος εμβολιάζεται και όπου αναγράφεται ένα barcode. Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος του χώρου θα το ελέγχει με μια ειδική εφαρμογή. Θα την «κατεβάζει» στο κινητό του, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πύλη gov.gr και όταν ελέγχει το barcode από το πιστοποιητικό θα ανάβει «πράσινο» για την είσοδο χωρίς κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο του πολίτη.

Το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους πολίτες είναι πως η ζωή τους θα γίνει ξανά κανονική, φέρνοντας ως παράδειγμα δραστηριότητες υψηλής συνάθροισης. Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα με όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει με τον κορωνοϊό. Στον αντίποδα, όποιος επιχειρηματίας επιλέγει να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τηρεί πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα με χρήση μάσκας, περιορισμούς στη χωρητικότητα και αποστάσεις.

Επιστροφή στα γήπεδα για τους πλήρως εμβολιασμένους
Επιπλέον θα ανακοινωθεί και η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Οπως όλα δείχνουν θα ακολουθηθεί το παράδειγμα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Για να εισέλθουν οι οπαδοί στις κερκίδες των γηπέδων θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό είτε πλήρους εμβολιασμού είτε ότι είχαν νοσήσει από κορωνοϊό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS