Έντονη ανησυχία για τους 20 νεκρούς στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Έντονη ανησυχία για τους 20 νεκρούς στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Στους 20 έφτασαν οι νεκροί τρόφιμοι του γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, με τις υγειονομικές αρχές να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη διασπορά του ιού.

Υπενθυμίζεται πως στον οίκο ευγηρίας εμφανίστηκαν συνολικά 40 κρούσματα κοροναϊού, με τους 36 να είναι τρόφιμοι, εκ των οποίων έχουν καταλήξει οι 20.

Τελευταία θύματα ένας 79χρονος που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τρίτης και ένας 80χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Παράλληλα, σε μια άλλη περίπτωση που εξέτασαν οι Αρχές, στο εργοστάσιο όπου βρέθηκαν τα 14 κρούσματα, σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα τεστ που έκανε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, μια πενταμελής οικογένεια από το Αφγανιστάν που διαμένει στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε στις υγειονομικές αρχές υποστηρίζοντας ότι έχει ύποπτα συμπτώματα. Έγινε έλεγχος και σύμφωνα με τις πληροφορίες, θετικοί βρέθηκαν οι γονείς και ένα κοριτσάκι 14 ετών.

Πρόστιμα και πτώση τζίρου

Να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ καλείται ένας ιδιοκτήτης καφετέριας στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως το κατάστημα συνέχιζε να λειτουργεί μετά τις 12 το βράδυ. Παράλληλα, το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες τρεις μέρες.

Τέλος, σύμφωνα με έρευνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ο κορωνοϊός και τα μέτρα προστασίας έχουν οδηγήσει σε κάθετη πτώση του τζίρου των καταστημάτων, που φτάνει μέχρι και στο 60% κατά μέσο όρο.

Μάλιστα, οι 9 στους 10 επαγγελματίες δήλωσαν ότι επλήγησαν το α’ εξάμηνο του 2020, με τις καθαρά τουριστικές επιχειρήσεις να καταγράφουν πτώση που φτάνει στο 72%.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS