Έφεση στην υπόθεση Λιγνάδη για τον έναν εκ των δύο βιασμών και το ύψος των ποινών

Έφεση στην υπόθεση Λιγνάδη για τον έναν εκ των δύο βιασμών και το ύψος των ποινών

Η εισαγγελέας θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δύο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης

Έφεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας για δύο σκέλη της πρωτόδικης απόφασης για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου,Δημήτρη Λιγνάδη.

Η έφεση ασκήθηκε από την εισαγγελέα Εφετών, Βασιλική Χαλβά, στην οποία η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών, Μαρία Γκανέ, ανέθεσε την μελέτη της πρωτόδικης απόφασης.

Η κυρία Χαλβά άσκησε έφεση για το σκέλος της κατά πλειοψηφίας αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη με 5-2για τον πρώτο μηνυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας κρίνει ότι προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή ότι η πράξη έχει τελεστεί. Το πρωτόδικο δικαστήριο αθώωσε για αυτήν την καταγγελία τον Δημήτρη Λιγνάδη λόγω αμφιβολιών με μειοψηφία δύο ενόρκων οι οποίες είχαν την άποψη ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έπρεπε να κριθεί ένοχος και για αυτήν την πράξη. 

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός προχώρησε και στην άσκηση έφεσης και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε. Η εισαγγελέας θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δύο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS