Εικόνες καταστροφής στην Μόρια: Στάχτη σκηνές και κοντέινερ

Εικόνες καταστροφής στην Μόρια: Στάχτη σκηνές και κοντέινερ

Το μέγεθος της καταστροφής του καταυλισμού της Μόριας, μετά τη φωτιά που ξέσπασε κατά τις βραδινές ώρες σκορπίζοντας τον τρόμο σε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, έδειξε το πρώτο φως της ημέρας.

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θοεδωρικάκου, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Θα εξεταστεί η κατάσταση στη Μόρια και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της.

Ενισχύσεις από την Αθήνα έστειλε η Αστυνομία στη Λέσβο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη νύχτα μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Μόρια και έχουν καταστρέψει πολύ μεγάλο μέρος του ΚΥΤ. Ειδικότερα, αναχώρησαν στις 7 το πρωί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 και αναμένεται να φτάσουν στο νησί στις 09:00.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ήδη ισχυρές δυνάμεις στο νησί, ωστόσο όλοι οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στο ΚΥΤ μετά τις πυρκαγιές είναι συγκεντρωμένοι εκτός της δομής, όπου φυλάσσονται και αναζητούνται λύσεις για τη στέγασή τους.

Εν τω μεταξύ στη Λέσβο μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας «είναι μάλλον ολική» και επισημαίνει: «με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης μεταβαίνω στο νησί. Πάμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για την προσωρινή και μακροχρόνια φιλοξενία των διαμενόντων εκεί. Για όλους είναι πρώτη προτεραιότητα».

Ο καταυλισμός εκτός του ΚΥΤ μέρους έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στο σύνολό του ο καταυλισμός εκτός του ΚΥΤ μέρους έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, ενώ έχει καταστραφεί και μεγάλο μέρος του εντός του ΚΥΤ καταυλισμού που συνεχίζει να καίγεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κάηκαν οι υποδομές διοίκησης και ταυτοποίησης, κάηκε όμως ολοσχερώς η Υπηρεσία Ασύλου και ο εξοπλισμός της. Επίσης, ζημιές υπήρξαν στον χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και στον κλιματισμό της υγειονομικής μονάδας που φτιάχτηκε με δωρεά της ολλανδικής Κυβέρνησης.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Μόριας έχει διαφύγει στα γύρω κτήματα, ενώ άλλο μέρος έχει κινηθεί προς την πόλη της Μυτιλήνης όπου στο ύψος του Καρά Τεπέ, λίγο πριν το εργοστάσιο της ΔΕΗ, έχει παραταχθεί ισχυρή Αστυνομική δύναμη που δεν τους επιτρέπει να μπουν στην πόλη.

https://twitter.com/KallergisK/status/1303554698083995650?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1303554698083995650%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.parapolitika.gr%2Fellada%2Farticle%2F1064902%2Feikones-katastrofis-stin-moria-stahti-skines-kai-kodeiner-dimoiries-mat-metavainoun-sto-nisi-eikones%2F

Σε βίντεο που ανάρτησε ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης αποτυπώνεται η απόλυτη καταστροφή.

Όλα γύρω έχουν γίνει στάχτη ενώ ένας μαύρος πυκνός καπνός καλύπτει τα πάντα.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA, έχουν καεί τα πάντα, σκηνές και κοντέινερ.

https://twitter.com/KallergisK/status/1303554698083995650?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1303554698083995650%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.parapolitika.gr%2Fellada%2Farticle%2F1064902%2Feikones-katastrofis-stin-moria-stahti-skines-kai-kodeiner-dimoiries-mat-metavainoun-sto-nisi-eikones%2F

«12.500 πρόσφυγες στους δρόμους - Ανάμεσα τους και φορείς του κοροναϊού»

«Η δομή έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, 12.500 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στους δρόμους ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και φορείς του κορονοϊού» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Είπε ακόμα πως αναμένεται αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS