ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική πρόταση: Να δικαστεί ο Φιλιππίδης για τους βιασμούς -Πραγματικές οι καταγγελίες

Την παραπομπή του Πέτρου Φιλιππίδη στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προτείνει η εισαγγελέας στο συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Η εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί ο προφυλακισμένος ηθοποιός για το σύνολο των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί, δηλαδή για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε βάρος τριών γυναικών. Η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει στην πρότασή της ότι «και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας».

Ο ηθοποιός τόσο στις έγγραφες εξηγήσεις του στον εισαγγελέα όσο και στην απολογία του αρνήθηκε το σύνολο των καταγγελλομένων.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από περίπου ένα μήνα απορρίφθηκε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους και με «βραχιολάκι».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS