Εισαγγελέας στη δίκη της ΧΑ: Δέχτηκα σφοδρή επίθεση αλλά παραμένω πιστή στην πρότασή μου - Τα ελαφρυντικά κρίνουν τις ποινές

Εισαγγελέας στη δίκη της ΧΑ: Δέχτηκα σφοδρή επίθεση αλλά παραμένω πιστή στην πρότασή μου - Τα ελαφρυντικά κρίνουν τις ποινές

Άρχισε πριν από λίγο η συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της εισαγγελέας της έδρας  στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία  ζήτησε και έλαβε τον λόγο με αφορμή, όπως είπε, τις αντιδράσεις των δικηγόρων υπεράσπισης για την χθεσινή εισήγηση της προς το δικαστήριο περί ελαφρυντικών.

Η κυρία Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα της αντίδρασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων για την πρόταση της επι των ελαφρυντικών.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιποψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου.

Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση».

Χθες η εισαγγελέας μετά τις αντιδράσεις των δικηγόρων πρότεινε την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους του κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ