ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα στα Αρσάκεια Σχολεία για παρενοχλήσεις από εκπαιδευτικούς

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα διερευνήσει τα όσα καταγγέλλουν παλιοί μαθητές των Αρσακείων Σχολείων περί παρενοχλήσεων και προσβολών από εκπαιδευτικούς.

285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018, σε επιστολή τους προς τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Παράλληλα, αναφέρονται σε «διαχρονική νοοτροπία κάποιων», και καταγγέλλουν τόσο τους θύτες όσο και τους καθηγητές/καθηγήτριές τους ή τους υπεύθυνους/υπεύθυνες που συγκάλυψαν αυτά τα γεγονότα. Υποστηρίζουν επίσης πως «η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων -όπως αποδεικνύεται- λανθασμένων επιλογών», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα Γ. Νούλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, το αίτημα προς την Εισαγγελία είναι «να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους, για να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών».
Τονίζεται δε ότι «Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών με οποιονδήποτε τρόπο της ζητηθεί».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Υ

Ζήτημα λογικής

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τι αγνοεί ο Χουλούσι Ακάρ

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS