Εκλογές 2023: Αλλαγές στην ημερομηνία που θα κλείσουν τα σχολεία φέρνει η κάλπη της 21ης Μαΐου

Εκλογές 2023: Αλλαγές στην ημερομηνία που θα κλείσουν τα σχολεία φέρνει η κάλπη της 21ης Μαΐου

Αλλαγές και στην ημερομηνία που θα κλείσουν για καλοκαίρι τα σχολεία -πλην δημοτικών και νηπιαγωγείων, φέρνουν οι βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τον οδηγό με τα 10 «SOS» για τις εκλογές, οι κάλπες του Μαΐου θα επηρεάσουν ούτως ή άλλως τη λειτουργία των σχολείων, καθώς θα μείνουν κλειστά για δυο ημέρες, προκειμένου να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα. Αυτό θα ισχύσει την Παρασκευή προ των εκλογών (19 Μαΐου) και την επομένη των εκλογών, Δευτέρα 22 Μαΐου.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η ημερομηνία των εκλογών διασφαλίζει και την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλήνιων εξετάσεων, που θα ξεκινήσουν κανονικά την 1η Ιουνίου. Για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών στις 2 Ιουλίου τονίζεται ότι οι Πανελλήνιες θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Για το σενάριο δεύτερων εκλογών στις 25 Ιουνίου εκτιμάται ότι δεν θα διαταραχθεί η διαδικασία των Πανελλήνιων καθώς σε εκείνη τη φάση θα εξετάζονται τα ειδικά μαθήματα.

Εκλογές 2023: Τι αλλάζει για το κλείσιμο των σχολείων

Σε ό,τι αφορά το πότε θα κλείσουν τα σχολεία, μέχρι σήμερα ίσχυε η προηγούμενη υπουργική απόφαση που όριζε το εξής:

Για δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λϋκεια, Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Λϋκεια ΕΑΕ, Ενιαία Επαγγελματικά Γυμνάσια – Λύκεια και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τα μαθήματα λήγουν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Με τροπολογία που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, αλλάζει η φράση για κλείσιμο των σχολείων «το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου» σε «δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου». Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο τα παραπάνω σχολεία -και όχι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, για τα οποία δεν αλλάζει κάτι- ενδέχεται να κλείσουν και προ της 21ης Μαΐου, ημέρας διεξαγωγής των εκλογών Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η οριστική ημερομηνία θα ανακοινωθεί με νεότερη απόφαση που θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS