ΕΚΠΑ: Εκκενώθηκε η κατειλημμένη πρυτανεία - Συγκλονίζει ο διάλογος αστυνομικού με καταληψία - «Ανοίξτε, μη σπάμε πόρτες» [Εικόνες, βίντεο]

ΕΚΠΑ: Εκκενώθηκε η κατειλημμένη πρυτανεία - Συγκλονίζει ο διάλογος αστυνομικού με καταληψία - «Ανοίξτε, μη σπάμε πόρτες» [Εικόνες, βίντεο]

Η Αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια νωρίς σήμερα το πρωί.

Σημειώνεται πως σήμερα ήταν η 18η ημέρα της κατάληψης που ξεκίνησε μερικές ημέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει περίπου δέκα προσαγωγές.

ekpa

ekpa1

 

ekpa2ekpa3

 

ekpa4

ekpa5

ekpa6

ekpa7

 

Ο διάλογος αστυνομικού με καταληψία

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από την επιχείρηση, υπήρξε ο ακόλουθος διάλογος ανάμεσα σε αστυνομικό και καταληψία που τραβούσε βίντεο με το κινητό του:

Αστυνομικός: Θέλετε να ανοίξετε; Ανοίξτε για να μην σπάμε πόρτες και τέτοια, εντάξει;

Καταληψίας: Να το συζητήσουμε λίγο;

Αστυνομικός: Τι να συζητήσουμε;

Καταληψίας: Ε, δεν προλαβαίνουμε, πρέπει να κάνουμε συνέλευση.

Αστυνομικός: Δεν υπάρχει συνέλευση, θέλετε να ανοίξετε από μπροστά;

Καταληψίας: Ωραία, ένα λεπτό να ρωτήσω, δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό!

Αστυνομικός: Ανοίξτε την πόρτα από μπροστά σε ένα λεπτό!

Καταληψίας: Να ρωτήσω!

Αστυνομικός: Άσε το κινητό και πήγαινε να ανοίξεις.

Καταληψίας: Γιατί να αφήσω το κινητό;

Σε εκείνο το σημείο, περνάει από το πλάνο ένα άτομο με πολιτικά και προτρέπει τον καταληψία να ανοίξει τη μπροστινή πόρτα.

Καταληψίας: Ποιοι είστε, βλέπω άτομα με πολιτικά, δεν ξέρω ποιοι είστε. Δηλώστε την ιδιότητά σας!

 

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές που είχαν προχωρήσει στην κατάληψη της πρυτανείας, ανάμεσα σε άλλα, ανέφεραν: «Κόντρα στο κλίμα ηττοπάθειας και ατομικισμού, αποφασίσαμε συλλογικά και με όρους αυτοοργάνωσης να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας. Η κρατική-καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη ανέδειξε για ακόμα μία φορά το αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση οτιδήποτε δημόσιου, ακόμα και του βασικού αγαθού για την επιβίωση του ανθρώπου, το νερό.

Είναι οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, οι νεκροί πρόσφυγες και μετανάστριες στα χερσαία και υδάτινα σύνορα την Ευρώπης, οι δολοφονημένοι Ρομά Νίκος Σαμπάνης και Κώστας Φραγκούλης που ζητάνε δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη, όχι από το σάπιο δικαστικό σύστημα που αφήνει ελεύθερους (παιδο)βιαστές, συγκαλύπτει κυκλώματα trafficking και νομιμοποιεί την έξωση 700.000 ανθρώπων από την πρώτη κατοικία τους, αλλά από τον κόσμο του αγώνα που θα ανατρέψει αυτό το σύστημα και την πολιτική του».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS