ΕΚΠΑ: Στο Πειθαρχικό καθηγητής ύστερα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

ΕΚΠΑ: Στο Πειθαρχικό καθηγητής ύστερα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να καταγράψουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών παραπέμπεται υπόθεση μέλους της ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, ύστερα από ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε μετά τις καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και παρενοχλήσεων σε φοιτήτριες του τμήματος και υπέρβαση των αποδεκτών ορίων οικειότητας είχαν ακουστεί και παλαιότερα, χωρίς να υπάρξουν κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω εκπαιδευτικός βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο επιβολής πειθαρχικής ποινής ύστερα από καταγγελίες για εκφοβισμό, αντισυναδελφική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση, που εμπεριέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες στο σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ.

Περί τα τέλη Ιανουαρίου, φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να καταγράψουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφερόταν ότι πλήθος φοιτητριών έχουν βιώσει συμπεριφορές παρενόχλησης και έμφυλων διακρίσεων.

Οι καταγγελίες θα δημοσιευθούν ανώνυμα, ωστόσο οι καταγγέλλοντες καλούνται, κατά προτίμηση, να υποβάλουν επώνυμα τη δήλωσή τους, προκειμένου η ομάδα που συλλέγει τις αναφορές να διερευνήσει την πιθανότητα αντίδρασης στο καταγγελλόμενο περιστατικό.

Mετά τις καταγγελίες για το ΑΠΘ, την Σχολή Καλών Τεχνών οι φοιτητές συνεχίζουν τις καταγγελίες, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην ανεχθούν καθηγητές να εκμεταλλεύονται την εξουσία που τους δίνει η καθηγητική έδρα και χρησιμοποιώντας και τα social media γνωστοποιούν καταγγελίες για ανάρμοστες συμπεριφορές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS