Έκρηξη στη Συγγρού: Πού οφείλεται και τι εξετάζουν οι Αρχές – Κλειστή για πεζούς

Έκρηξη στη Συγγρού: Πού οφείλεται και τι εξετάζουν οι Αρχές – Κλειστή για πεζούς

Η χθεσινή έκρηξη κατά τις πρωινές ώρες σε κτίριο επί της λεωφόρου Συγγρού, πολύ κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό ενός 78χρονου.

Το όλο τοπίο έμοιαζε βομβαρδισμένο. Βιτρίνες καταστημάτων έγιναν γυαλιά καρφιά, γειτονικά κτίρια υπέστησαν ζημιές, κόσμος κατατρόμαξε ενώ ο κρότος ακούστηκε μέχρι το Καλαμάκι. Την ίδια ώρα την έκρηξη κατέγραψαν μέχρι και οι σεισμογράφοι.


Το σημείο εξακολουθεί να προκαλεί θλίψη, ωστόσο οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται επίμονα. Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για διαρροή αερίου, αν και από ότι φαίνεται το ζήτημα δεν έχει διευκρινιστεί καθώς το κτίριο δεν ήταν συνδεδεμένο με δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Να σημειωθεί ότι ενώ ο δρόμος έχει ανοίξει από το βράδυ της Τετάρτης από το σημείο απαγορεύεται να πλησιάζουν πεζοί.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Στη διαπίστωση πως το κτίριο της Συγγρού 3, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, δεν ήταν συνδεδεμένο με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου κατέληξαν τεχνικοί της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής.
Σύμφωνα με πηγές της ΕΔΑ Αττικής, η έκρηξη δεν αποδίδεται στην διαρροή φυσικού αερίου καθώς δεν υφίσταται παροχή του συγκεκριμένου καυσίμου.

Όσον αφορά στις έρευνες αυτές στρέφονται, σύμφωνα με πληροφορίες προς μια φιάλη υγραερίου την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας, και ακόμα ερευνάται από την Πυροσβεστική.

Εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ερευνήσει το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου διαπιστώνοντας πως κανένας από τους ενοίκους δεν είναι διασυνδεδεμένος με το δίκτυο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS