Έκρηξη στη Συγγρού: Διαρροή αερίου «βλέπει» η Πυροσβεστική, ένας 78χρονος τραυματίας

Έκρηξη στη Συγγρού: Διαρροή αερίου «βλέπει» η Πυροσβεστική, ένας 78χρονος τραυματίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μοιάζει να επιβεβαιώνεται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή (πιθανότατα φυσικού αερίου)

 Τα αίτια της ισχυρής έκρηξης σε κτίριο, που προκάλεσε μια σειρά από υλικές ζημιές σε ένα ευρύ τόξο της λεωφόρου Συγγρού και στους γύρω δρόμους, αναζητούν οι αρχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μοιάζει να επιβεβαιώνεται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή (πιθανότατα φυσικού αερίου), καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτήριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Ειδικότερα, στις 6.48 το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της πρωτεύουσας τραντάχτηκε από μία ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού, στον αριθμό 3, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και μια ανάσα από την Ακρόπολη.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στον ημιώροφο, η οποία επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα κτίρια της περιοχής, λόγω του ωστικού κύματος, ακόμα και σε απόσταση 150 μέτρων.

Από τα θραύσματα που εκτοξεύθηκαν, προκλήθηκαν ζημιές και σε πολλά οχήματα.

Τραυματίας ένας 78χρονος
Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Πρόκειται για 78χρονο άνδρα που διέμενε στον ημιώροφο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη και φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

Ο 78χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, βρέθηκε εντός του κτιρίου.

Στο ισόγειο του κτιρίου όπου σημειώθηκε η έκρηξη υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, ενώ οι υπόλοιποι όροφοι τελούν υπό ανακαίνιση για χρήση AirBnB.

Η έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε αυτοψία και από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας εκτός από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Συνεργείο της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ έσπευσε επίσης στο σημείο της έκρηξης.
Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Συγγρού για λόγους ασφαλείας και μέχρι να καθαριστεί από τα συντρίμμια που έχουν σκορπιστεί παντού.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS