Μετάλλαξη της Μποτσουάνας: Έκτακτη Συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας

Μετάλλαξη της Μποτσουάνας: Έκτακτη Συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας

Στο τραπέζι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.


Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, Παρασκευή 26/11 στις 14:00,θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξετάσει τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα για τη νέα μετάλλαξη του κοροναϊού SARS-CoV-2, καθώς και το ενδεχόμενο ανάγκης ταξιδιωτικών οδηγιών/ περιορισμών για χώρες της νότιας Αφρικής.

Ανήσυχοι είναι οι Ελληνες επιστήμονες για τη μετάλλαξη από την Μποτσουάνα, εξαιτίας της οποίας η μία χώρα της ΕΕ μετά την άλλη μπλοκάρουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική. Μέχρι στιγμής οι ειδικοί εξακολουθούν να ανακαλύπτουν περισσότερα για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που ταυτοποιήθηκε στις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού έχει πρωτεΐνη ακίδα που διαφέρει πάρα πολύ από αυτήν του αρχικού στελέχους του νέου κορονοϊού στο οποίο στηρίχθηκαν τα εμβόλια κατά της COVID-19, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας της Βρετανίας, γεγονός που προκαλλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ