Εμβόλιο για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα -Σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού σε μια μέρα

Εμβόλιο για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα -Σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού σε μια μέρα

Την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους άνω των 60 ανακοιίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Με τη μετάλλαξη Ομικρον να έχει κάνει την εμφάνισή της, την πανδημία να απειλεί την κοινωνί και την οικονομία και μια μερίδα της κοινωνίς να αρνείται να εμβολιαστεί η κυβέρνηση προχώρηση στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους άνω των 60 με την επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε περίπτωση που δεν κάνουν ή δεν κλείσουν το ραντεβού τους για εμβόλιο μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Τα σημάδια ως προς την πίεση που θα ασκήσει το μέτρο αυτό, τουλάχιστον από το πρώτο 24ωρο, είναι ενθαρρυντικά, καθώς σχεδόν τριπλασσιάστηκαν τα ραντεβοϋ για πρώτη δόση που έκλεισαν οι άνω των 60 σε μια μέρα.

Συγκεκριμένα, πάνω από 6.000 πολίτες αποφάσισαν χθες να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο, την ώρα ο καθημερινός μέσος όρος ήταν 2.600 ραντεβού.

Την ίδια ώρα, χθες εμβολιάστηκαν περισσότεροι από 85.000 συμπολίτες μας, ενώ εκείνοι που έλαβαν την πρώτη δόση ήταν πάνω από 13.000 και εκείνοι που έκαναν και το δεύτερο εμβόλιο έφτασαν κοντά στις 13.000.

Την ίδια ώρα με ταχύτητα τρέχει και το πρόγραμμα της ενισχυτικής δόσης. Χθες μόνο 60.000 άτομα έλαβαν την τρίτη δόση.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Για όσες και όσους δεν το πράξουν, θα τους επιβάλλεται κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται αμέσως από την ΑΑΔΕ και θα κατευθύνεται σε ειδικό ταμείο χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

«Είναι μία απόφαση που πρέπει να σας πω ότι με βασάνισε προσωπικά. Αισθάνομαι, ωστόσο, βαρύτερη την ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους πιο ευάλωτους, έστω και αν ίσως πρόσκαιρα δυσαρεστηθούν. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι με αυτή μας την πολιτική απόφαση θα σωθούν ανθρώπινες ζωές. Γιατί ο εμβολιασμός αναδεικνύεται σε κάτι περισσότερο από υποχρεωτικός. Σώζει ζωές. Είναι αναγκαίος για την υγεία. Είναι πια αναγκαίος για ολόκληρη την κοινωνία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είναι ποινή, είναι αντίτιμο υγείας»

«Δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ενα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής, αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους.

Δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS