Ελλάδα - ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση πιλότων μαχητικών αεροσκαφών στο Ιόνιο

Ελλάδα - ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση πιλότων μαχητικών αεροσκαφών στο Ιόνιο

Το καλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων επιβεβαιώνεται στο επίπεδο της συνεργασίας που εξελίσσεται με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Ιόνιο με τη συμμετοχή και αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Ειδικότερα, η διακλαδική συμμαχική δράση με την επωνυμία «Neptune Strike 2022.2», που ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου.

Από αυτή την άσκηση φάνηκε και η ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με δεδομένη την προκλητική στάση της Τουρκίας.

Η συνεκπαίδευση έγινε με τα μαχητικά του αεροπλανοφόρου «USS George H.W. Bush», γεγονός που κατέδειξε την υψηλή ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής, με την συμμετοχή χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών μονάδων του ΝΑΤΟ υπό την διοίκηση και τον έλεγχο της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ και του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Στην «Neptune Strike 2022.2» οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με τέσσερα αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο Fantom και είχαν και στην διάθεσή τους το Control Reporting Center της Πάρνηθας για την καθοδήγηση μαχητικών αεροσκαφών F-18 του αεροπλανοφόρου «USS George H.W. Bush».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ