Κινεζικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα κάνει θραύση στους νεαρούς Κινέζους τουρίστες

Κινεζικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα κάνει θραύση στους νεαρούς Κινέζους τουρίστες

Το εγκώμιο της Ελλάδας ως δημοφιλούς προορισμού νεαρών Κινέζων τουριστών πλέκουν ΜΜΕ από την Κίνα.

Στον απόηχο της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα και της ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στο εμπόριο κι άλλους τομείς, η αγγλόφωνη κρατική εφημερίδα China Daily και το δίκτυο CGTN σημειώνουν επικαλούμενα ταξιδιωτικά γραφεία από την Κίνα ότι η Ελλάδα προσελκύει ολοένα και περισσότερους Κινέζους ταξιδιώτες με τα μαγευτικά της τοπία και τον πολιτισμό της.

China Daily

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ταξιδιωτικού πρακτορείου Qunar, που εδρεύει στο Πεκίνο, Γουάνγκ Γουενγουέν, είπε ότι τα τελευταία χρόνια το ρεύμα Κινέζων που ταξιδεύουν στην Ελλάδα ενισχύεται σταθερά, ιδιαίτερα στις νέα γενιά. «Μέχρι τώρα φέτος ο αριθμός των ταξιδιωτών προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 8,3% σε σχέση με πέρυσι και κατά 66% σε σχέση με το 2016. Την τελευταία πενταετία ταξιδιώτες κάτω των 30 αγόρασαν το 36% των τουριστικών πακέτων μας για την Ελλάδα», δήλωσε, σημειώνοντας ότι ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από την τάση αυτή είναι ο αυξανόμενος αριθμός απευθείας πτήσεων από την Κίνα προς τη χώρα μας. «Μόλις δέκα ώρες διαρκεί μια πτήση από το Πεκίνο προς την Αθήνα», λέει. «Νεαρά ζευγάρια επιλέγουν ως προορισμό τους την Ελλάδα για να βγάλουν γαμήλιες φωτογραφίες κι αυτό συνεισφέρει στην ενίσχυση των τουριστικών δεσμών», μεταξύ των δύο χωρών.

Ακρόπολη και Σαντορίνη οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Κινέζων ταξιδιωτών στην Ελλάδα

Η Γουενγουέν σημείωσε ότι μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών των Κινέζων ταξιδιωτών στην Ελλάδα περιλαμβάνονται η Σαντορίνη -και γενικώς τα νησιά του Αιγαίου – καθώς η Ακρόπολη στην Αθήνα, λόγω της γραφικότητας του τοπίου, της ρομαντικής ατμόσφαιρας και της αρχιτεκτονικής του Παρθενώνα.

Αλλά και ένα διαδικτυακό πρακτορείο παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών, το Trip.com Gropup διαπιστώνει ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι από την Κίνα θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Τα περισσότερα ταξιδιωτικά πακέτα για τη χώρα μας, όπως λέει – κάπου 22% επί του συνόλου- αγοράζουν άτομα που γεννήθηκαν τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

CGTN GreeceΤα ομαδικά ταξίδια συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των περισσότερων (86%) τουριστών από την Κίνα, αλλά το τελευταίο διάστημα πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται στις κατά παραγγελία εκδρομές (9%) ενώ λίγοι (5%) προτιμούν να ταξιδέψουν μόνοι της στη χώρα μας. Ωστόσο, όπως σημειώνουν τα κινεζικά ΜΜΕ, εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα παραμένει ο γλωσσικός φραγμός και το χαμηλό επίπεδο κάποιων τουριστικών εγκαταστάσεων, που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επισκεπτών.



googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS