Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει την προκλητική ρητορική ο Ερντογάν - Πώς βιώνουν οι νησιώτες την τουρκική προκλητικότητα

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει την προκλητική ρητορική ο Ερντογάν - Πώς βιώνουν οι νησιώτες την τουρκική προκλητικότητα

Τριπλή επίθεση στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τη χώρα μας, ότι μπορεί να έρθει «ένα καταστροφικό τέλος» για τον ελληνικό λαό.

Μετά την κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν επανήλθε στην προκλητική του ρητορική.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου, Σωτήρης Σέρμπος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» γιατην προκλητική στάση της Τουρκίας και για την ευθεία παρέμβαση του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν στα εσωτετικά της χώρας μας.

«Η τέχνη της διπλωματία είναι να συναφθεί μία συμφωνία που η κάθε πλευρά μπορεί να την “πουλήσει” στο εσωτερικό της. Ο Ερντογάν μπορεί να το πουλήσει άνετα στο εσωτερικό του, και ο ίδιος κινδυνεύει στις εκλογές. Πάντως, η Τουρκία πέτυχε αυτό που ήθελε με τις προκλήσεις, πέτυχε μία συνάντηση με τον Μπάιντεν, και θα δούμε τι θα γίνει με τα F-16. Οι Αμερικάνοι προτάσσουν το Αιγαίο απ’ το ζήτημα της Συρίας, όπου στη Συρία έχουμε πόλεμο. Το 2017 η Τουρκία έδινε οδηγίες στους Τούρκους πολίτες για τους Ολλανδούς. Επιπλέον, η αντιμετώπιση του Τύπου στην Τουρκία είναι ένα θέμα που το παρακολουθεί το Κογκρέσο, σε κάθε περίπτωση γίνονται προσπάθειες από όλες τις πλευρές προκειμένου αυτή η ρητορική να υποχωρήσει», ανέφερε αρχικά.

«Μέχρι τις εκλογές της Τουρκίας δεν υπάρχουν περιθώρια να ξανά ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας. Τα μηνύματα από τους Νησιώτες μας δείχνουν την ανθεκτικότητά μας», πρόσθεσε.

Πώς βιώνουν οι νησιώτες την τουρκική προκλητικότητα

Ο δήμαρχος της δυτικής Σάμου, Δημήτρης Λυμπέρης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις αντιδράσεις των κατοίκων απέναντι στην προκλητική ρητορική της Τουρκίας.

«Δεν μας επηρεάζει η τουρκική προκλητικότητα, θεωρούμε ότι αυτά είναι για την εσωτερική κατανάλωση της Τουρκίας. Το νησί από θέμα τουρισμού έχει ξεκινήσει πολύ καλά, θα ξεπεράσουμε τα ποσοστά του 2019. Στη Σάμο έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση με τους γείτονές μας, και «ανταλλάσσουμε» τουρισμό. Οι δύο λαοί δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, δεν εκπροσωπούμε την κυβέρνηση. Προστατεύουμε τον λαό μας, και είμαστε δίπλα στους κατοίκους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης.

«Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με άλλα θέματα που μας ενδιαφέρουν και έχουμε σήμερα επικινδυνότητα της φωτιάς στο επίπεδο 4, μας ενδιαφέρει να διαφυλάξουμε τον τόπο μας, το θέμα της εθνικής ασφάλειας είναι του κράτους και εμείς το εμπιστευόμαστε, διότι δε μας έχουν αφήσει ποτέ απροστάτευτους. Όσο αφορά στις εκλογές της Τουρκίας, δεν ξέρουμε εάν θα βγει κάποιος άλλος και αν θα είναι καλύτερος ή χειρότερος», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS