Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18 -24 με τρία διαθέσιμα εμβόλια

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18 -24 με τρία διαθέσιμα εμβόλια

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για να μπορεί να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό και η τελευταία ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών, με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος ανέφερε πως με αυτήν την εξέλιξη σηματοδοτείται και η ολοκλήρωση της προτεραιοποίησης για τον ενήλικο πληθυσμό.

Ο προγραμματισμός ραντεβού για τους πολίτες 18-24 ετών με άυλη συνταγογράφηση είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως το τελευταίο δεκαήμερο 275.000 συμπολίτες μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει νέα ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ τώρα εμβολιάζονται:

  • Πολίτες άνω των 18 ετών με Johnson &Johnson
  • Πολίτες άνω των 25 ετών
  • Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου
  • Εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας
  • Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης


Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας έκανε χθες τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Η δήλωση αυτή του κ. Κικίλια ήρθε μία μέρα μετά τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca η οποία είναι να χορηγείται μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Σημειώνεται ότι όσοι έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca θα ολοκληρώσουν κανονικά τον εμβολιασμό τους με μια δεύτερη δόση του ίδιου σκευάσματος.

Από την πρόβλεψη αυτή εξαιρούνται μόνο τα άτομα που έχουν εκδηλώσει παρενέργειες, κυρίως θρομβώσεις ή ορισμένα ειδικά ιατρικά προβλήματα, για τα οποία μπορεί ο θεράπων ιατρός να κάνει ένα αίτημα στην αρμόδια επιτροπή για έγκριση διαφορετικού εμβολίου στη δεύτερη δόση.

«Οι πολίτες που έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση και εκκρεμεί η δεύτερη, θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca εκτός αν υπάρχει αντένδειξη και αίτημα από τον γιατρό τους για κάποιον σοβαρό λόγο. Σας πληροφορώ ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει σπεύσει και κάνει τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Και έτσι πρέπει. Και νομίζω ότι όλοι οι επιστημονικοί φορείς σε αυτό καταλήγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Φτάσαμε τα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας η Επιτροπή κάνει τη δουλειά της με επιστημονικούς όρους. «Όπως γνωρίζετε, ήδη 60 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και όλοι αυτοί θα έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα και θα κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Σήμερα έχουμε φτάσει στα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Το πρόγραμμα προχωράει πάρα πολύ καλά. Πράγματι, το συγκεκριμένο εμβόλιο είχε πολλά θέματα επικοινωνιακά, αλλά η ουσία παραμένει. Τα εμβόλια είναι ασφαλή, οι επιστήμονές μας το επιβεβαιώνουν», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS