Στον «πάγο» οι εμβολιασμοί στην Αττική: Τι θα γίνει με τα ραντεβού που χάθηκαν

Στον «πάγο» οι εμβολιασμοί στην Αττική: Τι θα γίνει με τα ραντεβού που χάθηκαν

Η κακοκαιρία «Μήδεια», πέρα από τις έντονες χιονοπτώσεις, προκάλεσε και την αναβολή των εμβολιασμών που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, στην Αττική.Ο έντονος χιονιάς -που αναμένεται να συνεχιστεί τις προσεχείς ώρες- οδήγησε, αρχικά, το υπουργείο Υγείας σε μια έκτακτη ανακοίνωση το πρωί της Τρίτης, με την οποία ενημέρωνε ότι οι εμβολιασμοί στην Αττική θα ξεκινούσαν στις 10:30, έναντι της καθιερωμένης ώρας (8:00).

Παρά ταύτα, η χιονόπτωση και η χιονόστρωση έλαβαν τέτοιες διαστάσεις που με νέα ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι ματαιώνονται όλοι οι προγραμματισμένοι για σήμερα εμβολιασμοί, σε ό,τι αφορά την Αττική.

 

Εμβολιασμοί: Τι θα γίνει με τα ραντεβού που χάθηκαν
Σε διευκρινίσεις για τη ματαίωση των εμβολιασμών -λόγω της κακοκαιρίας- στην Αττική προέβη το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε αρχικά πως «έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, οι σημερινοί προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στον νομό Αττικής αναβάλλονται». Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις και εντός της ημέρας».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι πολίτες που είχαν για σήμερα προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εύβοια, όπου επίσης παρατηρούνται προβλήματα από την κακοκαιρία και στην ηλεκτροδότηση, οι εμβολιασμοί σήμερα γίνονται κανονικά.

Μητσοτάκης: Καμία δόση χαμένη
Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε, μετά την έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπήρξαν αναβολές και πως τα ραντεβού θα προγραμματιστούν εκ νέου. «Θα επανέλθει το υπουργείο Υγείας για να καλύψουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν, ειδικά αυτά τα οποία αφορούν τη δεύτερη δόση και προφανώς, όπως κάνουμε πάντα, θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τα εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα μέσω του συστήματος που διαθέτουμε έτσι ώστε να μην πάει καμία δόση χαμένη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, επιπλέον, ότι από τα καιρικά φαινόμενα εξαρτάται πότε θα επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί εμβολιασμών, αν και υπενθύμισε ότι χθες παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατεγράφη ρεκόρ εμβολιασμών.

«Έχουμε τη δυνατότητα σε κάθε περίπτωση να αναπληρώσουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν. Όπως βλέπετε η διαδικασία του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη και θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία, όπως το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής» συμπλήρωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS