Εμβολιασμοί: Προγραμματίστηκαν πάνω από 433.000 ραντεβού σε δύο εβδομάδες -Τα στοιχεία για τους νέους

Εμβολιασμοί: Προγραμματίστηκαν πάνω από 433.000 ραντεβού σε δύο εβδομάδες -Τα στοιχεία για τους νέους

Αριθμός ρεκόρ στα ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση καταγράφηκε από τις 28 Ιουνίου όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το freedom pass για τους νέους ηλικίας 18-25 ετών το οποίο προβλέπει οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που προέρχονται από πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία «μετά τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη περίπου 45.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από 80.000 ραντεβού, ενώ από τις 28 Ιουνίου, όποτε και ανακοινώθηκε το freedom pass, περίπου 100.000 νέοι ηλικίας 18-25 ετών προγραμμάτισαν το ραντεβού τους». Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο υγειονομικό προσωπικό και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις τελευταίες δύο εβδομάδες προγραμματίστηκαν 433.175 νέα ραντεβού πρώτης δόσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η εκτίμηση που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι η κοινωνία δεν παρακολουθεί τις ακροβασίες του ΣΥΡΙΖΑ και ανταποκρίνεται θετικά στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Επίσης πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να χτίσει το απαραίτητο τείχος ανοσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε το φθινόπωρο να είναι θωρακισμένη από ένα σφοδρό κύμα της πανδημίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ