ΠΟΥ: Το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να χορηγηθεί και στους άνω των 65 ετών

ΠΟΥ: Το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να χορηγηθεί και στους άνω των 65 ετών

Το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 που ανέπτυξε η AstraZeneca μπορεί να χορηγηθεί και στους άνω των 65 ετών, ανέφερε σήμερα η επιτροπή ειδικών για τα εμβόλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στις πολυαναμενόμενες συστάσεις της για το εμβόλιο αυτό, η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον εμβολιασμό (SAGE) συνιστά επίσης τη χρήση του «ακόμη κι αν στελέχη του ιού είναι παρόντα σε μία χώρα».


Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησαν έναντι της υπερβολικής απαισιοδοξίας προς το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca, καθώς αυτό που προέχει, όπως τόνισαν, είναι να περιοριστούν οι νοσηλείες και να σωθούν ζωές.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να απορρίψουμε αυτό το εμβόλιο», που αποτελεί «ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας απάντησης στην υπάρχουσα πανδημία», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χάτσετ, που διευθύνει τον CEPI, τον ερευνητικό βραχίονα του μηχανισμού Covax. «Είναι απολύτως κρίσιμο να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας όσο αποτελεσματικά γίνεται», επέμεινε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ