Εμβολιασμοί: Στα Ιόνια Νησιά τα πρωτεία - Προβληματισμός για την Στερεά Ελλάδα - Αναλυτικά τα στοιχεία για όλη τη χώρα

Εμβολιασμοί: Στα Ιόνια Νησιά τα πρωτεία - Προβληματισμός για την Στερεά Ελλάδα - Αναλυτικά τα στοιχεία για όλη τη χώρα

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την πορεία των εμβολιασμών και την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τους πίνακες με την εμβολιαστική κάλυψη ανα περιφέρεια και τόνισε ότι είναι παντού διαθέσιμα και εμβόλια και ραντεβού. Παράλληλα ανέφερε πως το 56% των ενηλίκων έχει πια κάνει μία δόση, ενώ σχεδόν το 47% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Σε απόλυτα νούμερα 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σήμερα θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Σύμφωνα με τον πίνακα που παρουσιάστηκε και αποτυπώνει την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, στην Αττική έχει εμβολιαστεί το 51% του πληθυσμού με μία δόση, ενώ στην πρώτη θέση πανελλαδικά καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων που έχουν πλήρως εμβολιαστεί είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 47% του πληθυσμού. Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 44% είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Προβληματισμός για την Στερεά Ελλάδα
Οπως φαίνεται και από τα στοιχεία προβληματισμός υπάρχει για τη Στερεά Ελλάδα καθώς η περιφέρεια είναι ουραγός καταγράφοντας το μικρότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων με 31% του πληθυσμού. Σε χαμηλό επίπεδο κυμαίνονται και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο, η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος
Αναλυτικά τα ποσοστά εμβολιασμών ανά περιφέρεια

emboliasmoi perioxes

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS