Κοροναϊός: Το στοίχημα για την αύξηση των εμβολιασμών - Ανησυχία για την διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα

Κοροναϊός: Το στοίχημα για την αύξηση των εμβολιασμών - Ανησυχία για την διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα

Έντονη είναι η ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνηση για την ευρύτατη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Μόνο σήμερα η χώρα κατέγραψε σχεδόν 2.000 νέα κρούσματα (1.997), ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το προσεχές διάστημα.

Την ίδια στιγμή, τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για άμεσο εμβολιασμό σε όσους έως τώρα δεν το έχουν πράξει, καθώς η εν λόγω μετάλλαξη «χτυπά» τους ανεμβολίαστους.

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στο τραπέζι

Νωρίτερα από το αναμενόμενο αλλά και σε ένα ευρύτερο πεδίο επαγγελματικών ομάδων αναμένεται να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κοροναϊού, βάσει των αποφάσεων της επιτροπής Βιοηθικής. Οι λεπτομέρειες αναμένεται να «κλειδώσουν» τις επόμενες ημέρες και οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν περί τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η αρχή θα γίνει εντός του Ιουλίου με τους υγειονομικούς και όσους εργάζονται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ή ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μένει να οριστικοποιηθούν οι ποινές που θα επιβληθούν σε όσους εργαζόμενους επιμείνουν στην άρνησή τους να εμβολιαστούν.

Πηγές ανέφεραν στο εν λόγω μέσο, ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς ως «τιμωρία» ή «ποινή» η μετακίνηση σε μη μάχιμη θέση και εξετάζει τις εναλλακτικές που υπάρχουν.

Αναφορικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε άλλους επαγγελματικούς τομείς οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί τα τέλη Ιουλίου και να ξεκινήσουν περί τα τέλη Αυγούστου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκονται:

  • Ένοπλες Δυνάμεις
  • Σώματα Ασφαλείας
  • Εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Εργαζόμενοι σε κρατικές δομές που είναι σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους όπως εργοστάσια της ΔΕΗ, δίκτυα διανομής ρεύματος και φυσικού αερίου και εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ.

Το Μαξίμου προκρίνει εμβόλια αντί για μέτρα

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων αλλάζει και ο προγραμματισμός του Μεγάρου Μαξίμου για τα μέτρα. Μπορεί να περιμέναμε να αποφασίσουν οι καταστηματάρχες αν θα κάνουν μεικτά ή covid free τα μαγαζιά τους αλλά όπως όλα δείχνουν θα αλλάζει αυτό.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, στο δίλημμα εμβολιασμοί ή μέτρα, η κυβέρνηση τίθεται υπέρ της εντατικοποίησης των εμβολιασμών και λιγότερο στα μέτρα. Ό,τι ανακοινωθεί θα είναι ό,τι γνωρίζουμε ίσως μια μικρή αυστηροποίηση στις περιοχές που έχουν υψηλή κινητικότητα, όπως στα νησιά. Το επόμενο δίμηνο είναι πολύ κρίσιμο για να μπορέσει να πείσει όσους περισσότερους πολίτες μπορεί να εμβολιαστούν.

Αναφορικά στο μέτωπο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, δεν αναμένονται μεγάλες «εξάρσεις» σε σχέση με όσα ήδη γνωρίζουμε, δηλαδή οι υγειονομικοί υπάλληλοι, οι ένστολες και κάποιες ειδικές κατηγορίες. Εκεί θα εστιαστεί το πρόγραμμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Δεν θα γίνει μεγαλύτερη «διασπορά» στο εν λόγω πρόγραμμα.

Σκέψεις για επιπλέον κίνητρα 

Μετά τα voucher των 150 ευρώ στους νέους, η κυβέρνηση σκέφτεται να προσφέρει στους εμβολιασμένους καλύτερες τιμές στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πώς θα λειτουργούν τελικά αμιγείς και μικτοί χώροι εστίασης.

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των επιδημιολόγων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, δήλωσε πως ήταν λάθος να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε με τον ιό. Στο τραπέζι παραμένει το ενδεχόμενο οι εσωτερικοί χώροι να λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους.

Οι πρωταθλητές και οι ουραγοί των εμβολιασμών στην Αττική

Δύσκολο σύμφωνα με τους ειδικούς να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το τέταρτο κύμα πανδημίας αφού δεν έχει χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, «πρωταθλητές» στον εμβολιασμό είναι οι κάτοικοι των Βορείων Προαστίων …έχοντας εμβολιαστεί με μια δόση σε ποσοστό 81% και πλήρως εμβολιασμένοι το 60%.

Στην Ανατολική Αττική με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 21,97% ενώ μόλις το 15,88% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Στη Δυτική Αττική το 21% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 16,30% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Την ίδια στιγμή και ο νότιος τομέας της Αττικής έχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών με το δείκτη της θετικότητας καθημερινά να ανεβαίνει.

Κάποιοι νέοι λένε πως εμβολιάστηκαν επειδή ένιωθαν υποχρέωση και όχι επειδή το ήθελαν. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο δείκτης θετικότητας ανεβαίνει με τους μικρότερης ηλικίας να είναι εκείνοι που είναι πιο εκτεθειμένοι, κάτι που οφείλεται εν πολλοίς και στη νυχτερινή διασκέδαση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ