Εμβολιασμός: Το σχέδιο για κινητά συνεργεία και οι σκέψεις για επαγγελματίες του τουρισμού - Τι δήλωσε ο Κικίλιας

Εμβολιασμός: Το σχέδιο για κινητά συνεργεία και οι σκέψεις για επαγγελματίες του τουρισμού - Τι δήλωσε ο Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε εκτενώς στην πανδημία και την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα πάρει επιπλέον μέτρα για να ανέβει το ποσοστό των εμβολιασμένων σε τουρισμό και εκπαίδευση.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους επαγγελματίες του τουρισμού να στείλουν λίστες με τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει κινητά συνεργεία εμβολιασμού έτσι ώστε να ενισχυθεί περεταίρω το τείχος ανοσίας.

«Το μυαλό στις διακοπές»

«Ξεπεράσαμε τους 100 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα το προηγούμενο διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και μετά από ερώτηση, για την πτώση του ρυθμού του εμβολιασμού, σημείωσε: Ο «κόσμος έχει το μυαλό του στις διακοπές».

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για την εκπαίδευση. «Ανοίξαμε και τον εμβολιασμό για τα παιδιά και τους εφήβους», είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι υπάρχει σύσταση να εμβολιαστούν τα παιδιά. Υπενθύμισε ωστόσο ότι ο εμβολιασμός στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά τόνισε ότι υπάρχει ανησυχία με τις μολύνσεις στις νεότερες ηλικίες.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι πρέπει να πειστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το εμβόλιο. «Τώρα είναι η ώρα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Θέλουμε όλοι να ξαναγυρίσουμε σε μια κανονική ζωή».

«Θα σκεφτούμε κι άλλα μέτρα αν δεν ανεβαίνει το ποσοστό των εμβολιασμένων επαγγελματιών», πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι είναι οι ανεμβολίαστοι αυτοί που χάνουν τις ζωές τους. «Αυτό το οποίο ζητάω από τους συμπολίτες μου είναι να σκεφτούν τον εαυτό τους», είπε ο χαρακτηριστικά.

Οι αρνητές των εμβολίων

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι διάφορα αντικρουόμενα μηνύματα ειδικά στο διαδίκτυο δεν βοήθησαν στον εμβολιασμό. Στη συνέχεια, κάλεσε και πάλι τους πάντες να εμβολιαστούν για να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα».

Η τρίτη δόση

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν και πότε θα κάνουμε την τρίτη δόση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για να ξεκινήσει η τρίτη δόση στις ευάλωτες ομάδες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS