Πενταμελές Εφετείο Αιγαίου: Ένοχος ο χειριστής του σκάφους και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης για τον θάνατο του 10χρονου Μιχαήλ στη Μύκονο

Πενταμελές Εφετείο Αιγαίου: Ένοχος ο χειριστής του σκάφους και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης για τον θάνατο του 10χρονου Μιχαήλ στη Μύκονο

Ένοχους έκρινε το πενταμελές Εφετείο Αιγαίου τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, την κόρη του (κατ ανάθεση εκπρόσωπο της επιχείρησης) και τον χειριστή του σκάφους για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 10 χρόνος Μιχαήλ Πασχαλάκης στις 11/8/14 στο Κάλο Λιβάδι Μύκονου, παίζοντας θαλάσσια σπορ.

Οι ποινές, που τους επιβλήθηκαν ήταν για τον ιδιοκτήτη 5 χρόνια κάθειρξη, για την κόρη του, 3 χρόνια φυλάκιση και για τον χείριστη του σκάφους 4 χρόνια φυλάκισης. Σύμφωνα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες, που ψηφίστηκαν επί ΣΎΡΙΖΑ, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, θα εκτίσει την στερητική της ελευθερίας ποινή του κατ οίκον, επειδή έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του, στους λοιπούς χορηγήθηκε αναστολή της ποινής.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Πασχαλάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου είναι σταθμός για τα ποινικά χρονικά της χώρας, γιατί πλέον όσοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις για ασφαλή εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων και αιτιωδώς για το λόγο αυτό προκαλείται θάνατος, θα τιμωρούνται για κακουργηματική έκθεση και όχι για πλημμεληματική ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο Παναγιώτης Πασχαλάκης, πατέρας του αδικοχαμένου Μιχαήλ και ιδρυτής του Safe Water Sports δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση είναι μια δικαίωση του 7χρονου αγώνας μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αλλά και μια σαφής προειδοποίηση για όλους όσους καταπατούν συστηματικά τα μέτρα ασφαλείας, ότι τα εγκλήματα πλέον θα τιμωρούνται.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS