Ενοπλη ληστεία σε τράπεζα: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες -Ο βασικός ύποπτος και οι έρευνες στον χώρο των αντιεξουσιαστών

Ενοπλη ληστεία σε τράπεζα: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες -Ο βασικός ύποπτος και οι έρευνες στον χώρο των αντιεξουσιαστών

Ανθρωποκυνηγητό έχει στηθεί τις τελευταίες ώρες για τον εντοπισμό των ληστών που μπήκαν σε υποκατάστημα τράπεζας χθες, νωρίς το μεσημέρι, στην οδό Μητροπόλεως 53, πήραν χρηματικό ποσό με την απειλή όπλων και εξαφανίστηκαν.

Η ληστεία έγινε στις 12:00 περίπου το μεσημέρι της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου όταν δύο άτομα εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή όπλων απέσπασαν περίπου 13.000 ευρώ και διέφυγαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό και ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες. Ο ένας κρατούσε καλάσνικοφ και ο άλλος ένα πιστόλι.

Οι δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα φορώντας βερμούδες και κοντομάνικα. Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο είχε χαρακτηριστικό τατουάζ και σημειώνεται πως διέφυγαν πεζή.

Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία
Επίσης, σε 10 προσαγωγές υπόπτων προχώρησε η Αστυνομία για τη ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας αν και αργά το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 10 προσαχθέντες, σύμφωνα με την ΕΡΤ ενώ συνεχίζονται οι εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Παράλληλα συλλέγεται υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ληστές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του συστήματος και εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιος από τους δράστες να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα επίσης, με τις πληροφορίες από την πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», όπως μετέδωσε η Νέτη Φίλια, «το ρίσκο που πήραν ήταν πολύ μεγάλο σε σχέση με το ποσό που απέσπασαν. Για αυτό οι αρχές θεωρούν πως η συγκεκριμένη ληστεία έχει άρωμα τρομοκρατίας».

Βασικός ύποπτος δραπέτης από τις φυλακές Λάρισας
Εναν βασικό ύποπτο, δραπέτη από τις φυλακές Λάρισας, έχει στο μικροσκόπιό της η ΕΛ.ΑΣ. για την ένοπλη ληστεία. Σύμφωνα με πληροφορίες , πρόκειται για έναν κρατούμενο ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ένοπλες ληστείες, συμπλοκή με αστυνομικούς και κατοχή ολόκληρου... οπλοστασίου. Εξέτιε ποινή φυλάκισης στη Λάρισα, ωστόσο το καλοκαίρι είχε πάρει άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο εν λόγω ύποπτος διατηρεί χλιαρές σχέσεις και με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Από την εξαφάνισή του και μετά, φέρεται να εμπλέκεται σε τουλάχιστον δύο ληστείες τραπεζών: Στις 10 Αυγούστου στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, όπου δύο ληστές με την απειλή καλάσνικοφ και περιστρόφου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και στις 18 Αυγούστου σε τράπεζα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, όπου ένας ληστής με την απειλή οπλοπολυβόλου αφαίρεσε επίσης άγνωστο χρηματικό ποσό.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ