ΕΟΔΥ- Kορωνοϊός: «Κόκκινα» τα νησιά του Ιονίου, του Νοτίου Αιγαίου και Αττική - Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες 18 έως 24

ΕΟΔΥ- Kορωνοϊός: «Κόκκινα» τα νησιά του Ιονίου, του Νοτίου Αιγαίου και Αττική - Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες 18 έως 24

H Ελλάδα, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ , Θεοκλής Ζαούτης και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Παρασκευής προκειμένου να ενημερώσουν για την πορεία του κοροναϊού.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο Θεοκλής Ζαούτης ανέφερε τα νεότερα για την εξάπλωση του covid στην Ευρώπη και την αύξηση του δείκτη θετικότητας, αναφέροντας πως η Ελλάδα, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού.

Παράλληλα και αναφερόμενος στις δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον, στην Ελλάδα είναι πάνω από 50% της μετάλλαξης, ενώ οι περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων είναι τα νησιά του Ιονίου, του Νοτίου Αιγαίου και η Αττική.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις ηλικίες 18 έως 24, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παρασκευή.

Κορωνοϊός: Οι 4 ζώνες που είναι στο «κόκκινο»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παρασκευής σημείωσε ότι η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στις τουριστικές περιοχές, κάνοντας ειδική μνεία στο Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη αλλά και την Αττική. «Σε αυτές τις περιοχές η αύξηση των κρουσμάτων συνέβη νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις ηλικιακές ομάδες, η μεγαλύτερη αύξηση στα κρούσματα παρατηρείται στην ομάδα 18 έως 24 ετών, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες η αύξηση δεν είναι σημαντική. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, καταγράφεται ταυτόχρονα μια αύξηση στις επαναλοιμώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκαν στη χώρα πάνω από 11.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού και πως ειδικοί εκτιμούν ότι πλησιάζουμε στην κορύφωση του τρέχοντος κύματος, φτάνοντας ακόμα και στα 24.000 κρούσματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS