Επαγγέλματα του μέλλοντος: Πάνω από έξι στους δέκα μαθητές θα δουλεύουν το 2035 σε ειδικότητες που δεν υπάρχουν σήμερα

Επαγγέλματα του μέλλοντος: Πάνω από έξι στους δέκα μαθητές θα δουλεύουν το 2035 σε ειδικότητες που δεν υπάρχουν σήμερα

Το 2035 πάνω από έξι στα δέκα παιδιά που σήμερα πηγαίνουν δημοτικό εκτιμάται ότι θα απασχολούνται σε επαγγελματικές ειδικότητες που σήμερα δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) Δημήτρης Κουσκουρίδης.

Αναλυτικότερα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα τα «Πράσινα Επαγγέλματα του Μέλλοντος», ο κ. Κουσκουρίδης τόνισε ότι κάποια επαγγέλματα «θα τα βρούμε μπροστά μας» ως ανάγκη, αλλά οι άνθρωποι που τα ασκούν δεν υπάρχουν στον επιθυμητό βαθμό. Ενδεικτικά ανέφερε τους τεχνικούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ανθρώπους που θα διαχειριστούν ενεργειακές κοινότητες και χρηματιστές ενέργειας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου «Money Show» το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από την Γραμματεία Κλιματικής Αλλαγής & Περιβάλλοντος ΝΔ Θεσσαλονίκης και το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔιΠαΕ).

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Κατά τον γραμματέα Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος της ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης Γιώργο Παπαϊωάννου, η Ελλάδα εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε ασφαλές και σταθερό περιβάλλον εργασίας και επιχειρηματικότητας και «η ΝΔ είναι έτοιμη να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην οικονομία και την κοινωνία για αξιοποίηση των νέων ευκαιριών του "μέλλοντος που είναι τώρα"». Από την πλευρά του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και διοργανωτής του Money Show Χρήστος Σαραντόπουλος, αναφέρθηκε στη δυναμική επιστροφή του θεσμού μετά την πανδημία.

Πράσινη μετάβαση με νέες δεξιότητες και νέες ειδικότητες

Για τους δείκτες ESG (περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διακυβέρνησης), που θα λαμβάνονται ολοένα περισσότερο υπόψη «για τη σύναψη νέων συνεργασιών, την εξασφάλιση χρηματοδότησης, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την ικανοποίηση των πελατών» μίλησε -μεταξύ άλλων- ο Συμεών Διαμαντίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων- ΣΕΒΕ, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κ. Μακεδονίας Κωνσταντίνος Γιουτίκας επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν γρήγορα μέτρα στην αγορά εργασίας. Κι αυτό διότι «η μετάβαση στα νέα δεδομένα (μεταξύ άλλων λόγω της ραγδαίας προόδου της τεχνολογίας) δεν θα είναι εύκολη, καθώς θα υπάρξει άμεση απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ η δημιουργία νέων θα γίνεται σταδιακά και δεν θα είναι ίδια σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές».

 
 
 

 

 

 

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS