Επεισόδια στου Ρέντη: Απολογείται ο 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού - «Σκανάρουν» σύνδεσμο στα δυτικά προάστια οι Αρχές

Επεισόδια στου Ρέντη: Απολογείται ο 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού - «Σκανάρουν» σύνδεσμο στα δυτικά προάστια οι Αρχές

Ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Πέμπτη (14/12), ο 18χρονος συλληφθείς για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού που έχει ομολογήσει ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη. Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ ακρωτηριάστηκε το πόδι του.

Στα χέρια του 18χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε πυρίτιδα. Συγκεκριμένα, θετικά βγήκαν τα αποτελέσματα από το τεστ για πυρίτιδα στα δάχτυλα του 18χρονου. Το αποτέλεσμα του τεστ επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριξε ο νεαρός, δηλαδή ότι χρησιμοποίησε φωτοβολίδα το συγκεκριμένο βράδυ.

Το βράδυ των επεισοδίων στο γήπεδο μαζί με τον 18χρονο ήταν και ο μικρότερος αδερφός του. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο 16χρονος προσπάθησε να πείσει τον αδελφό του να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια. Κλήθηκε να δώσει εκ νέου απαντήσεις.

«Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα, την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει» υποστήριξε ο αδελφός του 18χρονου.

Συνεχίζονται οι έρευνες - «Σκανάρουν» σύνδεσμο στα δυτικά προάστια οι Αρχές

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών, με τους αστυνομικούς να «σκανάρουν» σύνδεσμο στα δυτικά προάστια.

Η Ασφάλεια για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» της επίθεσης κατά των αστυνομικών επικεντρώνεται σε σύνδεσμο οπαδών μεγάλου συλλόγου στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα σε νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας.

Σεσημασμένοι χούλιγκαν στη «μαύρη λίστα» της ΕΛΑΣ

Όπως εκτιμάται ότι δεν θα αργήσουν να έρθουν νέα εντάλματα σύλληψης. Ο φάκελος που κατέθεσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού περιλαμβάνει τουλάχιστον 30 περιστατικά οπαδικής βίας από το 2007 και τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία μέχρι και σήμερα.

Μεταξύ άλλων, θα ερευνηθεί το μαχαίρωμα νεαρής φιλάθλου από χούλιγκανς αντίπαλης ομάδας το 2019. Θα ερευνηθούν παράλληλα εμπρηστικές δηλώσεις μελών συνδέσμων και παραγόντων, υποθέσεις καταγγελλόμενων απειλών και ξυλοδαρμών δημοσιογράφων αλλά και ξυλοδαρμοί διαιτητών.

Περίπου οι μισοί από τη λίστα των 200 ατόμων είναι σεσημασμένοι. Έχουν απασχολήσει μεταξύ άλλων για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, σωματικές βλάβες, εκβιασμούς ακόμα και συμβόλαια θανάτου.

Συγκεκριμένα, υπό το πρίσμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, που μπορεί να έχει βάθος δράσης ως και 15 χρόνια πίσω, ερευνώνται τα 200 ονόματα χούλιγκαν, που παραδόθηκαν στον Άρειο Πάγο. Δεκάδες από αυτούς είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία και φέρονται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικά και εκβιασμούς.

Δίνει μάχη ο αστυνομικός

Μία γενναία και δύσκολη μάχη εξακολουθεί να δίνει ο 31χρονος υπαρχιφύλακας για έκτο 24ωρο. Πλαστικός χειρουργός από το Θριάσιο Νοσοκομείο της Νίκαιας προέβη στην τοποθέτηση δερματικού μοσχεύματος στο σημείο της χειρουργικής τομής, προκειμένου να γίνει πιο γρήγορα η επούλωση του τραύματος, καθώς οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του κάτω αριστερού άκρου, για να αποφευχθούν οι σημαντικές επιπλοκές, απόρροια του εκτεταμένου τραύματος στο μηρό από τη φωτοβολίδα της περασμένης Πέμπτης.

Οι γιατροί αναμένουν τώρα να ελεγχθεί και η εγκεφαλική λειτουργία αφού ξυπνήσει από το τεχνητό κώμα. Ο 31χρονος παραμένει σε καταστολή και υποστηρίζεται η αναπνοή του μηχανικά, ενώ παίρνει ακόμα ενδοφλέβια φάρμακα, στα οποία δείχνει ότι έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται ο οργανισμός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ