Πολεμική Αεροπορία: Έπεσε μαχητικό F-4 στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας

Πολεμική Αεροπορία: Έπεσε μαχητικό F-4 στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης


Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία το πρωί της Δευτέρας, όταν ενημερώθηκε για πτώση αεροσκάφους F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανραβίδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το διθέσιο F-4 εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, όταν κατέπεσε 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης.

Μετά την πτώση του αεροσκάφους ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των δύο ιπτάμεων που επέβαιναν σε αυτό, με πλωτά και εναέραρια μέσα.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψαν επιτυχώς το αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα, δεν είναι ξεκάθαρο το πότε συνέβη το αεροπορικό ατύχημα, αν δηλαδή το Phantom είχε ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα την εκπαιδευτική πτήση ή είχε ολοκληρώσει τα γυμνάσια και επέστρεφε μαζί με το άλλο F-4 στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS